’Scam’ Crypto Exchange Victims kräver Execs möter ’maximal’ straff


Källa: Adobe/methaphum

De påståddas offer V Global crypto exchange bedrägeri har krävt ”maximala straff” för chefer för handelsplattformen inför deras rättegångar.

Fjorton chefer, inklusive V Globals VD, kommer att ställas inför rätta vid en filial av Suwon District Court nästa månad, även om investerargruppen säger att 40 andra tjänstemän borde åtalas för bedrägeri.

Om de befinns skyldiga kan cheferna riskera minst tre års fängelsestraff. Men investerarna säger att bara långa fängelsestraff för alla inblandade kommer att avskräcka de påstådda bedrägerihjärnorna från att slå till igen. Höga tjänstemän har kopplats till en annan påstådd MLM-bluff som involverar en numera nedlagd kryptobörs.

Gruppen citerades enligt följande:

”Plattformen gör inga ansträngningar för att återbetala offrens investeringspengar, som de förvärvat på orättvisa sätt. De bör dömas till det högsta straff som domstolen kan få. Domaren bör utfärda ett straff i enlighet med detta.”

De påstådda offren tillade att ”åklagarmyndigheten och polisen måste arrestera alla högt uppsatta tjänstemän på alla nivåer [of the pyramid] så att det inte kommer att finnas fler offer som vi i framtiden.”

Som rapporterats hävdar polisen i Seoul att börsen kan vara det centrala navet i ett bedrägerihjul som drog in cirka 2 miljarder USD i investeringar. Plattformens webbplats har gått offline sedan arresteringarna och poliser slog till mot börsens kontor under sommaren förra året.

Polisen började undersöka börsen i början av förra året efter att ett antal missnöjda investerare sa att de inte hade kunnat ta ut sina mynt från börsen. Tjänstemän tror att upp till 52 000 kunder kan ha lockats av löften om fenomenal tillväxt.

Uppenbarligen såg dock plattformen ut för det otränade ögat ungefär som vilken annan kryptohandelsplattform som helst, med prisspårningsinformation i realtid för stora kryptotillgångar som bitcoin (BTC), ethereum (ETH) och stora altcoins.

I maj 2021 frös tjänstemän cirka 214 miljoner USD i företagets tillgångar.

V Global hade uppgett att dess unika airdrop-tjänst betalade ut sina egna V Cash-tokens när nya tokens listades på plattformen. Men polisen säger att plattformen faktiskt olagligt använde multi-level marketing (MLM) metoder.

Strikta sydkoreanska regler kräver att alla försäljningsprojekt på flera nivåer registrerar sig hos en tillsynsmyndighet och följer villkoren i lagen om dörr-till-dörrförsäljning.

Per Yonhap, gruppen av påstådda offer har förklarat att investerare var tvungna att stoppa upp minst 5 000 USD i fiat eller krypto för att bli ”medlemmar” av plattformen.
____
Läs mer:
– Bedragare stal 7,7 miljarder USD i krypto 2021 mitt i mattdragning – Kedjeanalys
– Så här lurade falska S-koreanska Bitbuy Crypto Exchange investerare

– Kryptobrott ökar fortfarande i Kina trots tillslag, varnar myndigheterna
– Kryptobedrägerier som skakade Asien till kärnan, del 3: iFan och PincoinSource link