SBI-dotterbolag ”att lansera Japans första Bitcoin, Altcoin-fond” för enskilda investerare


Källa: Adobe/chanchai

Den japanska finansjätten och kryptotungviktare SBI Holdings har avslöjat landets första kryptofond för enskilda privata investerare – även om de kommer att behöva ha djupa fickor om de vill delta.

Förutom sin omfattande värdepappers- och bankverksamhet driver eller äger SBI ett antal kryptobörser, såväl som en kryptogruvgren. Det är också en av Krusnings närmaste affiliates. Och efter ytterligare ett hausseartat år för företaget inom krypto, har SBI kommit på ett löfte om att släppa lös en Japan-baserad kryptofond före slutet av 2021, rapporterade Nikkei.

Investerare kommer att behöva tappa runt 44 100 USD för att gå med i fonden, som kommer att bestå av sju tokens, inklusive den Ripple-associerade XRP och bitcoin (BTC). Företaget verkar ha undanhållit namnen på de återstående fem tokens, men dessa tros vara ledande altcoins, medan ethereum (ETH) också kan vara bland deras antal.

I en separat artikel om samma sak rapporterade Nikkei också att fonden kommer att försöka samla in minst över 88 miljoner USD, utan ”ingen övre gräns.” Investerarnas andelar kommer att vara låsta i fonden i ett år. Investerare kommer också att behöva betala en försäljningsavgift på 3,3 % och en årlig förvaltningsavgift på 0,66 %. Produkten kommer att distribueras av SBIs dotterbolag Morgonstjärna.

Fonden kommer att försöka köpa krypto till förmånliga priser under en tremånadersperiod, och kommer sedan att försöka likvidera dessa innehav under de efterföljande tre månaderna, även till förmånliga priser för att ”minska risken.”

Företaget antydde att fonden hade utformats för att tilltala kunder som föredrar investeringar med hög risk (och därmed hög belöning). Mediet noterade att det sannolikt skulle tilltala ”rika” kunder på grund av dess oöverkomligt höga inträdeskrav.

Företaget tillkännagav först planer på att etablera en kryptofond i juni 2020, och Morningstars VD i september antydde att företaget arbetade på en fond som innehöll BTC, XRP och ETH, samt litecoin (LTC) och bitcoin cash (BCH) ).

Vid den tiden tillade Morningstar-chefen också att om denna första fond visade sig vara framgångsrik hos investerare, skulle företaget överväga att lansera ett andra erbjudande.
___
Läs mer:
– SBI Boss säger att Kina leder CBDC-loppet – före USA och Europa
– Japans SBI kommer att slå samman sina kryptobörser ett år efter rivaliserande övertagande

– Japanese Regulator Eyes Stablecoin, plånboksföreskrifter 2022
– Den japanska kryptosektorn lanserar ett konsoliderat skattereformbudSource link