Samsung presenterar en ny digital plånbok med ”Crypto” och digital dokumentation


Källa: En skärmdump (redigerad)/Samsung.com

Elektronikjätten Samsungs senaste flaggskeppssmarttelefon kommer att ha en ny plånboksfunktion som gör det möjligt för användare att lagra digitala dokument – ​​och, enligt uppgift, krypto.

Enheten, som heter Galaxy S22 Ultra, kommer att kunna lagra ID-dokumentation, inklusive student-ID, körkort och nationella ID-kort i digital form, såväl som digitala nycklar för hus och bilnycklar i en ny Digital ID-funktion som kommer att göras tillgänglig ”senare i år”.

Det kommer också, sade företaget i ett pressmeddelande, att tillåta användare att lagra digitala kredit- och betalkort. Kunder kommer också att kunna använda ID-funktionen för att lagra boardingkort och ”åtkomstbiljetter” och kommer att försöka debutera dessa funktioner i sitt hemland Sydkorea ”först efter produktsläppet.”

Flera medier rapporterade också att andra dokument, såsom coronavirusvaccinationsregister, också kan lagras i plånboken, som kommer att vara kompatibel med krypto, per butiker som ZDNet.

Samsung kallade plånboken ”en sömlös, bekväm och säker upplevelse för att göra vardagen enklare”, som ”kombinerar digital betalning, ID, nycklar och tillgångshantering i ett verktyg för att förenkla dina rutiner, från att visa ditt studentlegitimation till att sammanställa resedokument innan en flyg.”

Flera sydkoreanska företag – inklusive Samsung – har arbetat med inhemska lösningar som involverar blockchain-drivna plånböcker de senaste åren. Dessa plånböcker tillåter användare att lagra ett antal digitala dokument, inklusive blockchain-drivna digitaliserade körtillstånd.

I Sydkorea har dessa mestadels kallats DID-teknologi (Distributed Identity Identification). Ett ökande antal sydkoreanska företag har börjat anta former av digitaliserad dokumentation, som nästan universellt lagras i plånböcker som inte skiljer sig från de som används på andra ställen för att lagra krypto- och icke-fungibla tokens (NFT).

Senast avslöjade en av landets största banker att den skulle börja acceptera ett blockchain-drivet körtillstånd som har lanserats i samarbete med den nationella polisstyrkan.

Samsung nämnde knappt blockchain eller krypto i sin release, men noterade bara att dess säkerhetsplattform Knox Vault ”fullständigt isolerar känslig data som dina lösenord, biometri eller blockkedjenycklar från telefonens huvudoperativsystem.”

Vissa användare av sociala medier och mediekommentatorer blev under tiden mindre än häpnadsväckande över telefonens lansering i metaversen.

Som rapporterats höll elektronikjätten en showcase för den nya enheten i en Decentraland-butik med namnet 837X som den först presenterade på förra månadens Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas.

Mediet Cnet var föga imponerat, med en rapport från en författare som sa att evenemanget ”kändes förhastat och ofullständigt” och ”fungerade mer som ett exempel på vad inte att göra när man använder metaversen för att vara värd för en produktlansering.”

Journalisten, Russell Holly, förklarade att ”många människor faktiskt inte kunde komma in på Samsung 837X innan evenemanget började”, vilket lämnade ”jag och dussintals av mina andra metazens […] byter server för att hitta en som fungerade.”

Holly skrev om sin upplevelse:

”När en server med öppna dörrar väl hade lokaliserats, var nästa utmaning att hitta rummet inuti den här virtuella byggnaden där tillkännagivandeevenemanget faktiskt streamades.”

Cnet-författaren drog slutsatsen att händelsen var ”ett halvhjärtat försök i en lång rad av kulturella tidsanda ögonblick från Samsung.”
____
Läs mer:
– Människor ”kommer att spendera 1 timme om dagen i Metaverse om fyra år”, förutspår Gartner
– Samsung lägger till tredje parts stöd för kryptoplånbok

– Metaverse-trender 2022: Förbered dig på mer spel och nya virtuella upplevelser med NFT:er

– Trezor dumpar en kontroversiell KYC-funktion, planerar funktioner för att ”klippa bort regulatoriskt överskott”
– De första 1 000 Robinhood-kunderna får kryptoplånböcker

Source link