Säkerhetshot, tjänsten pausad och återställd, webbplatskrasch


Källa: AdobeStock/monticelllo

Stort kryptoutbyte Myntbas upplevde en flyktig helg med en sårbarhet rapporterad, en tjänst pausades och startade om och dess webbplats kraschade efter vad som verkar ha varit en framgångsrik Super Bowl-annons.

Tree of Alpha, en pseudonym hackare med white-hat, meddelade Coinbase om en ”potentiellt marknadsnötande” sårbarhet på fredagen. Börsen var snabb att reagera, vilket inaktiverade avancerad detaljhandel.

Under de sena timmarna på fredagskvällen meddelade Coinbase att de har återaktiverat tjänsten. ”Kundens medel förblir säkra och påverkades inte,” det sa.

Hur det hela gick ner är att Tree of Alpha först tog till Twitter runt 18:00 UTC för att tillkännage nyheterna och bad om en direkt linje med någon på Coinbase. Han sa att han har lämnat in en HackerOne-rapport, men insisterade på att ”det här kan inte vänta.”

HackerOne är en sårbarhetskoordinerings- och bug-bounty-plattform som erbjuder white-hat-hackare-premier i utbyte mot att de skickar in frågor.

Coinbase VD Brian Armstrong svarade white-hat hackern och sa att börsen kommer att undersöka saken. ”Tree of Alpha du är fantastisk – ett stort tack för att du arbetar med vårt team. älskar hur kryptogemenskapen hjälper varandra!” Armstrong twittrade senare.

Inom två timmar efter Tree of Alphas första tweet meddelade Coinbase Support officiella Twitter-konto att de har stoppat den nya Advanced Trading-funktionen på grund av tekniska skäl. ”Denna tjänst kommer att fortsätta att vara tillgänglig, men nya beställningar kan inte göras för närvarande. Befintliga beställningar är endast i avbokningsläge”, tilläggs det.

Coinbase lanserade den avancerade handelsfunktionen i november förra året. Funktionen är jämförbar med Coinbase Pro, som erbjuder några verktyg som interaktiva diagram, avancerade ordertyper och orderböcker för att hjälpa handlare med deras handelsbeslut. Från och med nu är funktionen endast tillgänglig för ett begränsat antal användare.

Samtidigt stötte Coinbase också på problem efter att dess Super Bowl-annons gav så mycket trafik till appen att den kraschade.

Som tidigare rapporterats var totalt fem kryptohandelsplattformar och en decentraliserad autonom organisation (DAO) inställda på att sända annonser under Super Bowl i USA.

Coinbases annons var en 60-sekunders färgglad studsande QR-kod, som förde tittarna till Coinbases reklamwebbplats när den skannades. Det erbjöd en tidsbegränsad kampanj på 15 USD gratis Bitcoin till nya registreringar.

Och medan många trodde annonsen att vara ”lysande”, vissa ansåg att det är ”den värsta Super Bowl-reklamen någonsin.”

____

Läs mer:
– Coinbase pulls köpinstruktioner för tre mynt bland matta varningar
– Sydkoreanska Sovereign Wealth Fund köper ”indirekt” myntbasandelar

– ”Bredare utbud” av institutioner som söker kryptoexponering bortom bara Bitcoin – Coinbase
– Coinbase ger en förhandsvisning av sin NFT-plattform, Reddit testar NFT-profilbildsfunktion

– Kryptosäkerhet 2022: Förbered dig på fler DeFi-hack, utbytesavbrott och Noob-misstag
– Hälften av de undersökta tusenåriga miljonärerna kommer att köpa ännu mer Bitcoin, Ethereum 2022

Source link