Ryska senatens finanschef säger att Crypto ”förmodligen har en framtid”


Källa: AdobeStock/fifg

Rysslands överhus, den Förbundsrådet, övervakar krypto – men en nyckelpolitiker hävdar att tokens kan ”ha en framtid.”

På tal med Ura.news, vice ordförande i förbundsrådet Utskottet för budget och finansmarknader Elena Perminova, sa:

”Kryptovalutor idag verkar vara på väg – de stiger och faller hela tiden [in price]. Förmodligen finns det en framtid för dem. Förmodligen kommer de att bli något.”

Men senatorn följde upp med lite mer bekant-klingande och mer bevakat språk, samt varningar för sektorn. Perminova sa:

”Men jag ser dem inte som [becoming] en officiell valuta i regeringens bosättningar ännu.”

Hon tillade att förbundsrådet nu ”analyserar” rollen för ”krypteringsvalutor på finansmarknaden.”

Perminova sa:

”Vi studerar [crypto], och samla in analyser om detta. Vi samlar in all information. Men jag vill återigen säga att vi ser mycket allvarlig volatilitet. Det är dags för oss att ta itu med denna fråga på ett seriöst sätt.”

Detta slutgiltiga uttalande kan ha varit ett förslag på att reglering kommer att vara på gång – även om lagförslag som rör krypto fortfarande är i pipelines i Ryssland. Pro-krypto och branschkrafter i regeringen har hamnat i strid med den starkt anti-krypten Centralbank.

Förra veckan slog centralbankens guvernör, Elvira Nabiullina ut mot krypto, och sa att ”ingen ansvarsfull regering” skulle tillåta spridning av krypto i landet, rapporterade Tass.

Men parlamentariker vänder sig alltmer bort från centralbankens hållning till förmån för en mildare politik. Medan banken fortfarande efterlyser direkta förbud, i slutet av förra veckan, sa talmannen Statsduman (underhuset) Vyacheslav Volodin tillkännagav det förestående inrättandet av en arbetsgrupp för att diskutera frågan om legalisering av brytning av kryptovaluta.

Talmannens drag var ett svar på uppmaningen från parlamentsledamoten Andrei Lugovoy, som berättade för duman att gruvarbetare håvade in årliga vinster värda cirka 2 miljarder USD, men för närvarande fick göra det skattefritt i Ryssland, på grund av kryptons brist på lagligt. status.

Massor av kinesiska kryptogruvarbetare tros ha etablerat sig i Ryssland efter att ett tillslag i september tvingade gruvarbetare i landet att stänga ner sina riggar.

Under tiden, i en intervju med RBC Federal skattetjänst chef Daniil Egorov uppgav att hans byrå var ”nu ganska nära engagerad” med krypto och förstod att det var ett ”avvecklingssystem” som har makten att ”skapa en ganska betydande mängd erosion” för den ryska ”skattebasen.”

____

Läs mer:

– Miningkostnader för bitcoin och krypto kan öka i Ryssland när regioner klagar
– Inget kryptotillslag i Ryssland men håll mynt från rysk mark, varnar officiell

– Putin säger att Crypto är ”inte värdelöst” och har ”rätt att existera”
– Putin säger åt den ryska regeringen att skapa ett rapporteringssystem för kryptoinnehav

– Ryssland kan använda krypto för att undvika amerikanska sanktioner – Politisk insider
– Rysslands utrikesminister: Krypto kommer oundvikligen att spela roll i internationell handel



Source link