Ryska provinser fritt att få kryptogruvarbetare att betala högre elpriser, säger regeringen


Källa: AdobeStock / 3d_vicka

Kryptogruvarbetare i Ryssland kan komma att betala högre elavgifter 2022, men utvecklingen kan göra det möjligt för gruvarbetare att bedriva sin handel utan ytterligare granskning från energileverantörer – som till och med kan hjälpa dem att starta sin verksamhet på ett sätt som belastar lokalt mindre. rutnät.

Vissa har varit oroliga för att den långsamma takten i vilken regeringen går mot kryptolagstiftning skulle lämna både gruvarbetarna och kraftleverantörerna i limbo. Men enligt medierna Kommersant och Glas Naroda verkar regeringen ha hittat en lösning som inte innebär några lagändringar.

I ett officiellt dekret förklarade regeringen att den har gett lokala guvernörer makten att ”oberoende bestämma den maximala elförbrukningsvolymen” som medborgarna kan använda till ”förmånliga” bostadspriser. Den som överskrider denna maximala volymgräns kommer att tvingas betala högre taxor – vilket kan bestämmas av regionerna och kraftbolagen själva.

Systemet är inte precis helt nytt: det har varit banbrytande på Krim och särskilt i dess största stad, Sevastopol, där medborgarnas energianvändning till lägre bostadspriser är begränsad till 150 kWh per månad.

De Energiministeriet försäkrade att åtgärden inte var ett sätt att driva på en ökning av energitarifferna, och hävdade att dess syfte enbart var att ”bekämpa olämplig energiförbrukning.”

Regioner har också fått befogenhet att sätta ”olika tariffer för vissa grupper av befolkningen” – med andra ord att höja elavgifterna för människor som elleverantörer har identifierat som kryptogruvarbetare.

När det gäller hur det kom till den här situationen, som tidigare rapporterats, har vissa regioner klagat till regeringen över eskalerande energianvändning på sina nät. Eftersom gruvdrift inte har någon laglig status i Ryssland, betalar för närvarande gruvarbetare – särskilt de som arbetar hemifrån – samma avgifter som vanliga hushåll för sin el.

Men vissa kraftbolag och regionala guvernörer vill att kryptogruvor officiellt ska erkännas som en form av industri eller ”entreprenörskap” – och vill att gruvarbetare ska betala för el i enlighet med detta. Om de är beredda att göra det, har vissa guvernörer sagt, kommer de att aktivt välkomnas och till och med få hjälp i sina ansträngningar.

Större, industriella aktörer har redan uttryckt en vilja att spela med – i hopp om att regeringen kan ”legalisera” gruvdrift i processen och ge dem mindre osäkerhet i lagstiftningen.

Så, som sagt, har en del varit oroade över att regeringens glaciala takt för att skapa kryptolagstiftning skulle lämna gruvarbetare och kraftleverantörer i ett oroligt limbo i månader framöver.

Men det ser ut som att förändringarna som åstadkoms av lösningen kanske inte träder i kraft omedelbart. Guvernören i Voronezh oblast, Alexander Gusev, citerades för att ha berättat för medborgare i den centralryska regionen att han ville ”försäkra” dem om att ”sådana förändringar” inte kommer att äga rum förrän 2023.

Han lade till:

”För 2022 har eltarifferna för invånare i Voronezh redan fastställts, efter ett beslut som redan har tagits av de federala myndigheterna.”

Andra mer nordliga regioner, som har ett högre antal gruvarbetare, kanske inte vill vänta så länge.

____

Läs mer:

– Ryska kryptogruvarbetare säger till lagstiftare: ”Skynda dig och legalisera vår industri”
– Rysk guvernör som planerade gruvarbetare i oktober planerar nu att välkomna dem

– Inga framsteg med rysk kryptolag förrän tidigast i februari 2022, säger dumachefen
– Ryssland förbjuder medel från kryptoinvesteringar, experter varnar för ”suddig” juridisk status

– Ryssland: Totalt förbud mot kryptoägande fortfarande på bordet, säger topptjänstemannen
– Ryska senatens finanschef säger att Crypto ”förmodligen har en framtid”Source link