Robinhood arbetar med kryptopresentöverföringar


Källa: AdobeStock / Rafael Henrique

Med semesterperioden närmar sig, amerikansk onlinehandelsplattform Robin Hood jobbar enligt uppgift på en ny funktion som gör det möjligt för sina kunder att skicka kryptovaluta till andra användare som en gåva.

Den kommande funktionaliteten upptäcktes i delar av koden för en betaversion av företagets iOS-app, vilket signalerar plattformens potentiellt ökade fokus på krypto inom en snar framtid.

Enligt planen kommer funktionen att göra det möjligt att överföra krypto genom digitala presentkort, vilket indikeras av koden, rapporterade Bloomberg. Robinhoods kunder kommer att få skicka ett kort meddelande på upp till 180 tecken tillsammans med det.

Om de skulle ändra sig över den begåvade krypton, kommer användare att kunna dra tillbaka sina digitala gåvor när som helst innan den andra personen accepterar dem.

Tidsramen för funktionens introduktion har inte avslöjats ännu, och en talesperson för Robinhood har avböjt att kommentera funktionen.

En liknande funktion erbjuds redan av några större kryptobörser som t.ex Myntbas som säger att alla ”kryptopresenter levereras i ett digitalt kort som innehåller ett unikt konstverk från kommande, krypto-framåtriktade konstnärer.”

Under de senaste månaderna har Robinhood avslöjat ett antal funktioner utformade för att locka fler kryptoanvändare till sin plattform. Mitt i en hårdnande konkurrens om kryptoanvändare bland fintechs tillkännagav Robinhood i september förra året att det rullar ut återkommande kryptoinvesteringar.

I början av november meddelade företaget att cirka 1,6 miljoner personer var registrerade på väntelistan för dess kryptoplånbok. Den mycket efterlängtade digitala produkten är planerad att lanseras sent under första kvartalet 2022, enligt Christine Brown, Chief Operating Officer för Robinhood Crypto.

I oktober förra året sa Vlad Tenev, vd för Robinhood, att flytten var relaterad till kryptons snabbt växande betydelse för plattformen, eftersom många människor ”har bett om möjligheten att skicka och ta emot kryptovalutor, överföra dem till hårdvaruplånböcker, överföra dem till plattform för att konsolidera”.

____

Läs mer:

– Robinhood Crypto Wallet-väntelista lockar 1,6 miljoner människor
– Robinhoods kryptoplånboksplaner kan leda till liknande rörelser av konkurrenter

– Robinhood lanserar Crypto DCA-funktion när konkurrensen hårdnar
– Robinhood får 70 miljoner USD på grund av ”betydande skada”

– Det är därför Robinhood inte tillåter dig att ta ut Bitcoin, DOGE & Co.
– PayPal & Robinhood Följ Revolut, planera kryptouttagSource link