Ripple’s Camp attackerar Bitcoin Mining med ”Den Dummaste Idén” igen


Chris Larsen. Källa: En videoskärmdump, Youtube/CfC St. Moritz

Krusnings chefer fortsätter att slå ut Bitcoin (BTC) gruvdrift, denna gång genom att föreslå en ny idé som kallades ”den dummaste idén” 2021 av en gruvexpert.

Bitcoin borde gå bort från ”klimatkatastrofen” som är dess proof-of-work (PoW) konsensusmekanism, och istället omfamna en modell där befintliga gruvarbetare får belöningar utan att göra någonting, hävdade Ripples ordförande och medgrundare Chris Larsen i en nytt förslag.

”Den framväxande lösningen bland klimatexperter är att Bitcoins kod måste ändras till en lågenergikonsensusalgoritm som de som används av nästan alla andra stora kryptoprotokoll,” förespråkade Larsen för en övergång till den alternativa proof-of-stake (PoS)-algoritmen .

Han tillade att den största utmaningen att göra en sådan förändring sannolikt skulle vara motstånd från gruvarbetare som har investerat mycket i utrustning, vilket skulle göras värdelöst i händelse av att protokollet övergår till en PoS-modell.

För att lösa detta problem föreslog Larsen att alla befintliga Bitcoin-gruvarbetare istället kan få en BTC-belöning baserad på deras andel av den aktuella hashhastigheten, utan att faktiskt behöva bryta några mynt med sina elslukande maskiner.

”Befintliga gruvarbetare skulle helt enkelt ha rättigheter till framtida bitcoin-belöningar utan att behöva spendera ytterligare energi eller göra ytterligare investeringar i gruvriggar,” skrev Larsen och tillade att detta kan vara föremål för spelregler ”för att ytterligare säkra nätverket.”

Slutligen hävdade Ripple-ordföranden att hans förslag skulle kunna förvandla Bitcoin-nätverket från ”dess nuvarande klimatkatastrofstatus till en verkligt grön framtidsteknologi.”

Förslaget har inte tagits emot väl av bitcoiners, med till exempel Nic Carter, medgrundare av Myntmått och grundande partner till Castle Island Ventures, även känd för sin analys av Bitcoin-brytning, kallar det ”den dummaste idén jag har stött på i år.”

”Hej, du vet alla de fina egenskaperna hos PoW – oförglömlig kostsamhet, churn i valideringssetet, icke-evig valideringsfördel? Låt oss eliminera dem, tillade Carter.

Kryptoderivatutbytet BitMEXDet egna forskarteamet verkade inte heller ta förslaget från Chris Larsen på stort allvar:

Andra har uttryckt stöd för PoW som det bästa sättet att hålla nätverket decentraliserat.

Samtidigt föreslog andra industriobservatörer att problemet faktiskt ligger i hur energin genereras.

”Energiförbrukning är inte problemet, det är medlet för hur den för närvarande genereras. Om BTC använde all solenergi skulle detta inte vara ett problem”, en Twitter-användare skrev, och tillägger att energiproduktionen i världen måste öka oavsett bitcoin.

När de diskuterade förslaget på Reddit, kallade flera användare det ”dumt” att ge framtida rättigheter att ta emot BTC baserat på den nuvarande hashhastigheten. ”[…] Är det här något slags schackdrag jag inte ser”, frågade en annan användare.

Dessutom har farhågor relaterade till energianvändningen av PoW som en konsensusmekanism upprepade gånger tidigare avfärdats. Enligt Lyn Alden, grundare av Lyn Alden investeringsstrategi, många av de kritiker som attackerar Bitcoins energianvändning ”börjar med antagandet att det är värdelöst.”

”En biljon dollar i börsvärde håller inte med,” Alden skrev tidigare i år och tillade: ”Lite oro är till exempel för den globala energianvändningen av tvättmaskiner, eftersom vi förstår värdet.”

Det här senaste förslaget från Ripple-ordföranden är inte första gången representanter för företaget, som är associerat med XRP-token, föreslog ändringar i Bitcoins kod.

Detsamma hände också i mars i år, när Ripples tekniska chef David Schwartz kritiserade Bitcoins PoW-konsensusmekanism.

Designen av det är ”sådant att sann decentralisering och disintermediation aldrig var en möjlighet”, sa Schwartz då, och hävdade att gruvarbetarna är stora intressenter som ”försöker ta ut de högsta avgifterna de kan komma undan med.”

Då erbjöd Ripples vd Brad Garlinghouse också sin syn på Bitcoin och sa att det inte är ”idealiskt som betalningsmekanism” på grund av energikostnaderna och associerade koldioxidutsläpp.

____

Läs mer:
– En närmare titt på miljöpåverkan av Bitcoin Mining
– ”Fiat-liknande” bevis-på-insatskedjor gynnar centralisering och rika spelare

– Titta på: 6 Crypto CEOs vittnar om tröskelproblem, Bitcoin Mining och mer
– Stort svenskt kraftbolag försvarar Bitcoin Mining som tillsynsmyndigheter föreslår förbud

– Hur Bitcoin Mining kan hjälpa nationer med inhemsk energiproduktion
– Bitcoin-gruvarbetare anpassar sig snabbt när EU funderar på ”klimatvänliga kryptotillgångar”

– Domineras av institutioner, Bitcoin Mining är också möjligt hemifrån
– Topp 7 Bitcoin & Crypto Mining aktier du kan lägga till din aktieportfölj

– Ethereums Buterin säger att Tether är Bitcoins ”Ticking Time Bomb Demon”
– Bitcoiners kan ändra sig på PoS, ”Vem vet”, säger Buterin

Source link