Ripple vinner rätt att få åtkomst till SEC:s 2018 Ethereum-e-postmeddelanden när XRP-fall mullrar på


Källa: iStock/isa_ozdere

Krusnings utdragna juridiska strid med USA säkerhet och utbytesprovision (SEC) har tagit ännu en vändning – med företaget som vinner rätten att få tillgång till ett mycket omtvistat dokument som innehåller citat från en SEC-tjänsteman i frågan om huruvida ethereum (ETH) är ett värdepapper eller inte.

Dokumentet innehåller texten från ett tal 2018 som hölls av en tidigare ledande SEC-tjänsteman vid namn William Hinman. Den senare förklarade i talet att ETH inte kunde klassas som en säkerhet på grund av att den var lämpligt decentraliserad.

SEC har anklagat Ripple-tjänstemän för att sälja XRP-tokenet som ett oregistrerat värdepapper, ett påstående som cheferna förnekar. Varje form av erkännande från SEC att ETH inte är en säkerhet, hävdar Ripples juridiska team, skulle hjälpa deras fall.

I en dom uttalade den presiderande domaren Sarah Netburn, vid Southern District of New Yorks distriktsdomstol, att SEC inte längre kan hävda att dokumentet och de e-postmeddelanden som är förknippade med det är ”privilegierade dokument” – vilket innebär att Ripple-teamet kommer att kunna använda det som bevis i målet.

Hinman, i e-postmeddelandena, hade delat sina tankar om innehållet i talet, och SEC hade hävdat att utbytet var ”bara perifert för faktisk policybildning” och därmed ”privilegierat”. Men Netburn fastslog att ”e-postmeddelanden som rör talet eller utkastversionerna varken är förbeslutsdokument eller överläggningsdokument som berättigar till skydd.”

Hon noterade också:

”De personliga åsikterna hos byråanställda skyddas inte av privilegiet om de inte har att göra med formuleringen eller utövandet av policyorienterad bedömning.”

Men Netburn upprätthöll SEC:s begäran att undanhålla tillgång till en rad andra dokument som Ripple-teamet hade begärt, och verkade antyda att några av Hinmans påståenden i e-postmeddelandena var ”åsiktsbaserade”.

Ripple misslyckades i sin säng, till exempel, med att tvinga domstolen att ge den tillgång till kommunikation mellan SEC:s dåvarande kryptochef Valerie Szczepanik och en tjänsteman i finansdepartementet, förutom en Szczepanik-presentation för Michael Piwowar, ex-SEC Kommissarie.

Samtidigt tog en av Ripple-chefernas advokater, Stuart Alderoty, sikte på SEC på Twitter och anklagade byrån för att försöka dra ut på rättegången.

Ripple hoppas på en snabb lösning, men Alderoty säger att SEC vill se till att ärendet drar ut på tiden så länge som möjligt. Som reaktion på ett tal av den nuvarande SEC-chefen Gary Gensler skrev advokaten att SEC spelade ”fördröjningskortet och använde det till sin fördel.”

Alderoty skrev:

”Så mycket för ”rättvisa försenad är rättvisa nekad.” Vad sägs om att offentligt åta sig att flytta Ripple-fallet så ”snabbt” som möjligt utan fler förseningar?”

Han anklagade SEC för att använda ”tillämpningsregler för att skapa en ojämn spelplan” och ”plocka vinnare och förlorare enligt ogenomskinliga regler som de gör upp när de går.”

En grupp innehavare av XRP-token har också försökt sätta sig in i det rättsliga fallet, med argumentet att deras åsikter inte representeras i rättegången – trots tillbakadragande från SEC.

Klockan 08:18 UTC handlas XRP till 0,779 USD och sjunker med mer än 2 % på en dag, vilket ökar sina veckoförluster till nästan 8 %. Priset är fortfarande upp 154% på ett år.
____
Läs mer:
– Ripple gör ”goda framsteg” i juridisk rad med SEC, säger Brad Garlinghouse
– Sex XRP-tokeninnehavare ska tala i Ripple-SEC-fall när Circle får stämning

– En gammal presentation av Buterin ger ett olöst Ethereum-problem igen
– Ripple’s Camp attackerar Bitcoin Mining med ”Den dummaste idén” igen

Source link