Ripple gör ”goda framsteg” i juridisk rad med SEC, säger Brad Garlinghouse


Källa: AdobeStock/Patrik Unterhauser

USA:s blockkedjeföretag Krusning gör ”goda framsteg” i sina ansträngningar att lösa sin rättsliga konflikt med USA säkerhet och utbytesprovision (SEC), i hopp om att avsluta bråket 2022, enligt verkställande direktören.

Brad Garlinghouse, VD för Ripple, sa att rättsfallet, som är centrerat på företagets XRP-token, går långsamt framåt, men mot ett potentiellt gynnsamt resultat.

”Vi ser ganska bra framsteg trots en långsam rättsprocess,” sa VD:n till den lokala TV-kanalen CNBC. ”Det är klart att vi ser bra frågor som ställs av domaren. Och jag tror att domaren inser att det här inte bara handlar om Ripple, det kommer att få bredare konsekvenser.”

Den amerikanska tillsynsmyndighetens fall mot Ripple är centrerad på anklagelsen som företaget har inlett är ett oregistrerat värdepapperserbjudande. Byrån har dock också försökt att utvidga den juridiska kampen till företagets chefer, som den anklagar för att ha tjänat på XRP-försäljningen, vilket framgår av SEC:s misslyckade försök att säkra Garlinghouses och Ripples verkställande styrelseordförande Chris Larsens personliga ekonomiska register.

Efter att ha vunnit en rad mindre segrar de senaste månaderna har Ripple också drabbats av några stora bakslag, efter att den presiderande domaren beordrade Ripple att lämna över Slak meddelanden som utbytts av tidigare och nuvarande företagsanställda till tillsynsmyndigheten.

Samtidigt har den San Francisco-baserade verksamheten ansträngt sig för att utöka sitt internationella fotfäste. Ripples chefer berömmer ansträngningar från tillsynsmyndigheter i olika delar av världen, och kontrasterar dem med mer konservativa ställningstaganden som antagits av myndigheterna i länder som Kina och Indien, bland annat.

Garlinghouse sa att Förenade Arabemiraten, Japan, Singapore och Schweiz var några av de länder som har visat ”ledarskap” i kryptoreglering.

”Allmänt sett är färdriktningen mycket positiv”, enligt vd:n.

____

Läs mer:

– Sex XRP-tokeninnehavare ska tala i Ripple-SEC-fall när Circle får stämning
– XRP för att återuppta handel på japansk börs, Ripple-SEC War fortsätter

– SEC Request for Slack Messages är ”Extraordinarily Burdensome”, säger Ripple
– Coinbase Pro ”Re-lists” av misstag XRP mitt i spat med SEC

– Ripple tillkännager Mellanösternpartnerskap, säger att XRP kommer att användas
– Ripple säger att det kommer att pilotera en CBDC för BhutanSource link