Regerande sydkoreanska partiet gör en U-sväng för kryptopolitik


Källa: AdobeStock/FiledIMAGE

Chefen för det regerande Demokratiska partiet i Sydkorea har lovat att göra en dramatisk helomvändning på kryptopolitiken och hävdar att ”tiden är inne” för regeringen att sluta reglera krypto och börja ”främja” industrin.

Som tidigare rapporterats hoppas partiet hålla fast vid makten i nästa års allmänna val och har gjorts smärtsamt medvetet om impopulariteten i den nuvarande president Moon Jae-in-regimens hårda hållning till reglering. Partiets nominerade till presidentposten, som kommer att bestridas den 8 mars, har redan antytt att han skulle överväga att ge bort tokens till alla sydkoreanska medborgare.

Yonhap citerade Song Young-gil, det demokratiska partiets ordförande, som påstod att regeringen ”behöver upprätta en ”blockchain-avdelning” i Busan, landets andra stad och hemmet för landets enda blockchain-regleringsfria zon. Han hävdade att flytten skulle hjälpa landet att ”förbereda sig[d]” för att bli mer konkurrenskraftig i insatserna för ”digital valuta”.

I ett anmärkningsvärt ansikte från partiet talade Song om behovet av att inse att ”kryptotillgångar” och ”blockkedjeteknik” är ”två sidor av samma mynt.” Moons ministrar och tillsynsmyndigheter har tidigare insisterat på att det var att föredra att driva privata blockchainframsteg, snarare än att arbeta med redan populära, decentraliserade protokoll – ett ställningstagande som till och med fick kritik från Ethereums (ETH) medgrundare Vitalik Buterin när han besökte Seoul i 2019.

När Song talade vid ett evenemang i Busan var Song nästan fientlig mot Moons ministrars politik – och deras hantering av Busans status som en regleringsfri zon. Han sa:

”Busan utsågs till en blockchain-regleringsfri zon 2019, men [intended] resultat har inte uppnåtts eftersom regeringen har sett virtuella tillgångsutbyten i ett negativt ljus och undertryckt virtuella tillgångar samtidigt som de har utvecklat blockkedjeteknologin.”

Busan hade hoppats kunna genomföra bragder som en begränsad omsvängning av förbudet mot initialt mynterbjudande (ICO), men var begränsad till privata blockchain-centrerade lösningar av centralregeringen.

Under tiden den centrala Bank of Korea (BOK) kommer att avslöja sina digitala vunna planer i sin helhet nästa år, efter slutförandet av en sex månader lång pilot.

Money Today citerade BOK:s viceguvernör Bae Jun-seok för att säga:

”Vi genomför för närvarande en [digital KRW] pilot för att testa den tekniska implementeringspotentialen för dess grundläggande funktioner, såsom online- och offlinebetalning, med målet att slutföra denna process i juni nästa år.”

____

Läs mer:

– Sydkoreas blivande nya president funderar på att ”ge ett krypto till alla medborgare”
– Main S Koreas presidentkandidater motsätter sig kryptoskatt – men regeringen kommer inte att vika

– S-koreansk kryptohandel har förmörkat aktiviteten på aktiemarknaden med 389 miljarder USD
– Krypto- och Fiat-värde på 1,8 miljoner USD finns kvar i Limbo i Sydkorea

– Sydkoreas regering står inför en mängd ändringsförslag för kryptoskatt
– NFT-skatt och ”praktiska svårigheter” med kryptoskatt i fokus i Sydkorea

– Krypto i kaos, men Blockchain-drivna Pay- och Stablecoins trivs i Sydkorea
– Sydkoreanska tillsynsmyndigheter lämnar jobb för tjänster inom krypto, fintech och finansSource link