Putin säger att krypto är ”inte värdelös” och har ”rätten att existera”


Källa: iStock/Cylonphoto

Den ryska presidenten Vladimir Putin har gjort ett förvånansvärt positivt klingande uttalande om krypto-som hävdar att det har en ”existensrätt”-och tillade att det en dag kan hitta en nisch inom ekonomier ”som ett ackumuleringsmedel.”

Putin talade till nyhetskanalen CNBC i en intervju om energi, vars avskrift publicerades på Kremls webbplats. Under intervjun fick han frågan om möjligheten att använda krypto som betalningsmedel i oljeexportaffärer.

Svarade han:

”Kryptovaluta[-funded] kontrakt? Det är för tidigt att prata om detta. Eftersom kryptokurvor naturligtvis kan användas som en kontoenhet [in deals], men de är väldigt instabila. Använd dem för att överföra pengar från en plats till en annan [is viable]. Men enligt min mening är det fortfarande för tidigt att handla [with crypto] – särskilt när det gäller handel med energiresurser. ”

Den ryska ledaren talade till media som en del av en rysk Energy Week -händelse, och när gas- och oljepriserna fortsätter att stiga över hela världen. Och när han fortsatte med sina kryptovyer, hävdade han att ”allt har rätt att existera” – även krypto.

Han lade till:

”Vi får se hur mycket längre [crypto] kommer att gå. Kanske en dag [tokens] kan också bli ett ackumuleringsmedel. Vi ser hur marknaden utvecklas. Det är lite tidigt [to pass judgment on crypto] just nu.”

Och medan han påstod att kryptotillgångar är ”elektroniska resurser” som ”ännu inte stöds av någonting”, vågade han på frågan om han tyckte att krypto var ”värdelös” av hans intervjuare och svarade:

”Varför? [Crypto] har värde. Frågan här är bara om den kan användas som en kontoenhet vid köp och försäljning av olja? Det är allt jag pratar om. För energihandel är det nödvändigt att använda traditionella enheter [of payment], särskilt när det gäller kolväten. ”

____
Läs mer:
– Ingen kryptokontroll i Ryssland men håll mynt från rysk mark, officiella varningar
– Putin säger till den ryska regeringen att skapa ett rapporteringssystem för kryptoinnehav

– Rysslands utrikesminister: Crypto kommer oundvikligen att spela roll i den internationella handeln
– Ryssland kan använda krypto för att undvika amerikanska sanktioner – Political Insider

– Kalashnikov vill skjuta ner SWIFT och byta till ’digital valuta’
– Föreslagen ny lag skulle tillåta ryssarna att ärva Bitcoin och Co.Source link