Public Com Holdings lanserar Bitcoin Crypto Trading  • Public.com kommer nu att tillåta över en miljon detaljhandelsinvesterare att köpa, sälja och hålla bitcoin.
  • Neobrokeren som grundades 2019 kommer att lägga till BTC och nio andra kryptovalutor till listan över investeringsfordon som erbjuder amerikanska aktier och ETF: er.
  • Det är oklart hur bitcoin -depå kommer att fungera för investerare, men funktionen kommer sannolikt inte att tillåta uttag, som effektivt fungerar som en IOU.

Public.com, investeringsplattformen som drivs av Public Holdings Inc., rullar ut bitcoinhandel till sina mer än en miljon kunder, Wall Street Journal rapporterad. De detaljhandelsinvesterare som använder plattformen kan nu få indirekt bitcoin-exponering utöver att handla amerikanska aktier och börshandlade fonder (ETF).

Kryptovalutor har ”verkligen lockat en ny generation investerare till den som en tillgångsklass”, säger Stephen Sikes, chef för Public.com. ”Vi tror också … att det finns en viss giltighet att inkludera krypto i en brett diversifierad portfölj.”

.Source link