Proof-of-work Hearing, Robinhood om kryptoinvesteringar, 55 ”Rug-Potentials” + fler nyheter


Källa: Adobe/New Africa

Få ditt dagliga, lite stora sammandrag av kryptotillgångar och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.

__________

Reglernyheter

 • USA:s huskommitté för energi och handel tillkännagav en utfrågning om kryptoindustrins energiförbrukning, som kommer att äga rum torsdagen den 20 januari 2022. Fokus för denna utfrågning kommer att ligga på proof-of-work (PoW) blockkedjor och hur sådana kryptotillgångar skulle kunna migrera till renare alternativ. (Läs mer: En närmare titt på miljöpåverkan av Bitcoin Mining)

Nyheter om investeringar

 • Handelsplattform Robin Hood planerar inte att spendera betydande mängder företagskontanter på kryptotillgångar inom kort, säger finanschefen Jason Warnick till Wall Street Journal. Han förklarade att de inte har sett några ”tvingande skäl strategiskt” för deras verksamhet ”att lägga någon meningsfull mängd” av sina företags kontanter i kryptotillgångar.
 • El Salvadors bitcoinaffärer lägger till risk för en statskreditutsikt som redan var svag och återspeglar en växande risk för fallissemang, kreditvärderingsinstitut Moody’s sa enligt Bloomberg.
 • Binance Labs, riskkapital- och innovationsinkubationsarmen för stora kryptobörser Binance, investerat i Nio krönikor, ett decentraliserat rollspel med öppen källkod. Nine Chronicles planerar att utöka sitt team och produktsvit, och det kommer också att fungera med Binance-ekosystemet.
 • Holdingbolaget bakom DeCurret, det japanska företaget som erbjuder handel och utbyte av digitala tillgångar, planerar att sälja sin kryptoverksamhet till investeringsplattform Amber Group, rapporterade Nikkei. Även om detaljerna kring förvärvet är oklara, rapporterade nyhetsbyrån att försäljningspriset skulle vara i miljoner dollar.
 • Leverantör av kryptodata och mjukvara Lukka samlade in 110 miljoner USD i en serie E-finansieringsrunda som stöddes av Marshall Wace, S&P Global, Soros Fondförvaltning, och mer, till en värdering av 1,3 miljarder USD efter höjningen. Medlen kommer att användas för ”dess aggressiva tillväxt och globala expansionsstrategi”, sa teamet.

Säkerhetsnyheter

 • Säkerhetsfirma PeckShield släcka en lista över 55 potentiella bluffprojekt, kallade ”rug-potentials”, på Binance Smart Chain (BSC). Dessa projekt involverar skadliga funktioner som låter administratörer skapa obegränsade tokens, svartlista konton och blockera innehavare från att sälja sina tokens, sa företaget.
 • En tjänst som kallas Avgifter.wtf, som påstås visa människor hur mycket de har spenderat på Ethereum (ETH) blockchain-transaktioner, släppte sin WTF-token — och i den efterföljande bothandeln dränerades ETH 58 (cirka 180 000 USD) från Wrapped ETH (wETH) och WTF-likviditeten slå samman. Dessutom rapporterar ett antal andra användare att de har förlorat pengar.

Adoptionsnyheter

 • Northwest Arkansas Council, som inkluderar städerna Fayetteville, Rogers, Bentonville och Springdale, erbjuder en summa på 10 000 USD i bitcoin (BTC) och en gata eller mountainbike för att locka avlägset tekniska proffs att flytta till regionen, per lokal media KNWA. Om den blivande proffsen föredrar det kan de dock välja kontanter och ett årligt medlemskap i en konst- eller kulturinstitution.
 • De San Diego State University (SDSU) meddelade att de välkomnar digitala valutadonationer i BTC och ETH. David Fuhriman, finanschef för Campanile Foundation, sade 1% av det totala kryptoinnehavet skulle dras in kvartalsvis för att finansiera campusaktiviteter som syftar till att upptäcka hur universitetet kan interagera med krypto.

Juridiska nyheter

 • Ethereum-fokuserat blockchain-företag ConsenSys lämnade in stämningsansökan mot den tidigare chefen för dess riskkapitalarm, Kavita Gupta, för återupptagandebedrägeri, och påstod att Gupta förmådde företaget att anställa henne ”genom att påstå sig ha fantastiska kvalifikationer” som visade sig vara bedrägliga. Stämningen gör anspråk på meriter från Harvard Business School, MIT och Världsbanken var tillverkade.

Source link