Prada och Adidas lanserar NFTs på Polygon, USD 140B Man Group Mulls Crypto Fund + fler nyheter


Källa: AdobeStock/radub85

Få ditt dagliga, lite stora sammandrag av kryptotillgångar och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.

__________

NFTs nyheter

 • Italienskt lyxmodehus Prada och sportklädesjätten Adidas samarbetade för att lansera ett nytt icke-fungibel token-projekt (NFT) byggt på Polygon-nätverket (MATIC). Projektet är inställt på att samla deltagare inom mode, design och krypto för att samskapa ett storskaligt digitalt konstverk inspirerat av den fysiska Re-Nylon-kollektionen, sa de och tillade att de samarbetar med den digitala konstnären Zach Lieberman. Intäkterna från NFT-försäljningen kommer att doneras till välgörenhet och tilldelas artisten och skaparna av communityn.
 • Ett dedikerat fysiskt museum för NFTs öppnar den 27 januari i Seattle, enligt DesignBoom. Utställningslokalen kommer att visa upp ett antal konstverk allt från Larva Labs Kryptopunkar serie till Blake Kathryn och H+ Creativebland många andra.
 • Kryptoutbyte Bybit meddelade att det lanserar en NFT-marknad den 20 januari.

Nyheter om investeringar

 • Värdepappersföretag Man Grupp, som förvaltar nästan 140 miljarder USD i tillgångar, undersöker att skapa en kryptofond för sina kunder, sa vd Luke Ellis under Bloombergs The Year Ahead-evenemang. Han tillade att han ser ”intressanta möjligheter” att tillämpa sina riskhanteringsfärdigheter och teknik för att tillhandahålla en sorts riskkontrollerad version av krypto för sina kunder.
 • Sekretessprotokoll Hemligt nätverk samlade in 400 miljoner USD i ekosystemfinansiering. Detta består av en ekosystemfond på 225 miljoner USD och ytterligare en acceleratorpool på 175 miljoner USD, där den förra är avsedd att utöka deras applikationslager, medan den senare är avsedd för användaradoption.
 • Staking plattform Stader Labs meddelade att det har avslutat en privat försäljning på 12,5 miljoner USD ledd av Tre pilar Kapital, värderar företaget till 450 miljoner USD.
 • Teknikföretag för handel med digitala tillgångar BlockFills samlade in 37 miljoner USD i serie A-omgången för att underblåsa sina expansionsplaner.
 • Shakepay, ett företag som tillåter kanadensare att köpa, sälja och tjäna bitcoin (BTC), har tillkännagivit en serie A-investering på 44 miljoner CAD (35,3 miljoner USD) ledd av QED-investerare. Finansieringen ska användas för att skala verksamheten och lansera nya produkter.
 • Blockchain datornätverk Aleph.im samlade in 10 miljoner USD i en nyligen genomförd finansieringsrunda ledd av Stratos Technologies. Januari markerar början på Aleph.ims utbyggnad av deras första datorresursnoder som så småningom kommer att bära huvuddelen av det decentraliserade nätverkets processorkraft, tillade de.
 • Web 3 varumärke Autograf tillkännagav en serie B-finansieringsrunda värd 170 miljoner USD som leds av a16z och Kleiner Perkins. Företaget har också utsett nya styrelseledamöter, inklusive Katie Haun som leder sitt eget företag, Arianna Simpson som är General Partner på a16z och Ilya Fushman, Partner på Kleiner Perkins.

Banknyheter

 • Enligt den amerikanska banken BNY Mellons verkställande direktör, Emily Portney, kan digitala tillgångar skapa en betydande intäktskälla för finansinstitutionen från och med nästa år, enligt Bloomberg. Hon sa också att globala vakthundar borde införa klarhet i utrymmet, vilket kan vara ett språngbräde för hennes bank.
 • Marockansk banktjänstoperatör Attijariwafa Bank gick med RippleNet, USA-baserat fintechföretag Krusnings betalningsnätverk, rapporterade den lokala butiken Boursenews. Medlemmar av banken kommer att kunna utbyta transaktioner med varandra från ett antal destinationer runt om i världen, tillade den.

Reglernyheter

 • Kryptoutbyten kommer att vara ett primärt fokus för USA säkerhet och utbytesprovisions (SEC) tillslag mot digitala tillgångar 2022, enligt Bloomberg. Den ytterligare granskningen är avgörande för att kryptoinvesterare ska få de typer av skydd de får när de handlar med aktier eller andra tillgångar, enligt SEC-ordförande Gary Gensler.
 • Kryptoutbyte Zonda meddelade att det beviljats ​​regulatoriskt godkännande att verka i Kanada.

Adoptionsnyheter

 • New Yorks borgmästare Eric Adams sa att hans första lönecheck, som kommer i fredags, kommer att omvandlas till ethereum (ETH) och BTC, rapporterade Bloomberg. Pengarna kommer att konverteras genom kryptoväxling Myntbas.

CBDCs nyheter

 • Andrew Bailey, guvernören i Bank of England, har anklagat en Westminster-kommitté för att avfärda nyckelargument för införandet av Britcoin, en digital version av pundet som backas upp av Storbritanniens centralbank, enligt City AM. Bailey sa att Bank of England borde överväga att ge ut sin egen digitala valuta för att förhindra att kommersiella enheter, som planerar att ge ut privata digitala valutor i form av stablecoins, tar över en central centralbanks monetära funktion.

Juridiska nyheter

 • Kavita Gupta, tidigare chef för Ethereum-fokuserade blockchain-företag ConsenSys, den anklagade hennes tidigare arbetsgivare för att mobba henne och skapa en giftig arbetsmiljö, särskilt för kvinnor. Hon hävdade att företaget misshandlade henne och försökte undvika att kompensera henne för investeringar som har gett ConsenSys mer än 300 miljoner USD. Under tiden, som rapporterats, ConsenSys lämnade in en stämningsansökan mot Gupta för CV-bedrägeri.

Source link