Polygon satsar 400 miljoner USD på Ethereum-skalning, Pepsi går till NFT + fler nyheter


Källa: Adobe/Jon Le-Bon

Få ditt dagliga, lite stora sammandrag av kryptotillgångar och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.
__________

Nyheter om investeringar

 • Ethereum (ETH) skalningsplattform Polygon (MATIC) tillkännagav en affär på 400 miljoner USD med noll-kunskap (ZK) startup Mir i ett försök att skala Ethereum ytterligare och ”föra miljontals användare till Web 3.0.” Strukturen för förvärvet specificerades inte. ZK-bevis är en skalningslösning eftersom det gör att många Ethereum-transaktioner kan verifieras med ett enda litet bevis. ”Men fram till nu har generering av ZK-bevis varit långsam och ineffektiv. Mir har löst detta problem genom att generera rekursiva bevis snabbare än någonsin tidigare”, enligt Polygon. (Kolla på: Polygons medgrundare på ”Holy Grail” av skalning, Ethereum Merge, NFTs och mer)
 • Verkställande direktören för SoftBanks Latin America Fund, Paulo Passoni, uppgav att cirka 10 % av en av företagets fonder på 5 miljarder USD är investerade i kryptotillgångar, vilket är en strategi han stödjer även om vissa tokens är övervärderade, enligt Bloomberg. Han citerades för att säga att kryptomarknaden är ”det mest relevanta som händer runt om i världen just nu.”
 • Programmerbart likviditetsutvinningsprotokoll izumi meddelade att de har avslutat sin serie A-insamlingsrunda på 3,5 miljoner USD. Medlen kommer att underlätta lanseringen av izumis infödda token (iZi), som kommer att ske den 20 december, och kommer att följas av lanseringen av izumi ”LiquidBox”-plattformen den 21 december, sa de.
 • Kryptoderivatföretag Paradigm har avslutat en finansieringsrunda på 35 miljoner USD i serie A, som värderar bolaget till 400 miljoner USD. Det leddes tillsammans av Hoppa Kapital och Alameda Ventures, med över 25 investerare som deltar. Enligt pressmeddelandet arbetar företaget med över 600 institutioner, medan handelsvolymerna på nätverket har ökat uppåt med 1 300 % jämfört med föregående år till 10 miljoner USD i total omsatt volym per månad.

NFTs nyheter

 • Global läskjätte Pepsi tillkännagav sin första icke-fungibla token-serie (NFT) som heter Pepsi Mic Drop genesis collection. Pepsi skapar 1 893 (för att markera året Pepsi ”föddes”) unika generativa NFT:er som kommer att gå live på Ethereum blockchain fredagen den 10 december, gratis för användare (utanför gasavgifter).
 • Ross Ulbricht Genesis Collection NFT-auktionen inbringade ETH 1446 (6,27 miljoner USD), medan auktionsvinnaren var FreeRossDAO, en grupp som säger att de är anhängare av Ross Ulbricht och fängelsereformen. Alla intäkter från auktionen kommer inte att ägas av Ulbricht eller hans familj, utan av en juridiskt separat enhet som kommer att omfördela intäkterna till Art4Giving fond, samt mot ansträngningarna att frigöra Ulbricht genom nya rättsliga förfaranden, öka medvetenheten och mer.

Adoptionsnyheter

 • Sociala medier plattform Reddit har lanserat en väntelista för den kommande utvidgningen av sitt Ethereum-baserade ”Community Points” token-belöningsprogram, samt en dedikerad webbplats. Redditors kommer att kunna tjäna Community Points genom att ge bidrag till en subreddit, som att skapa och ladda upp värdefullt innehåll, eller frivilligt att moderera communityn, medan försäljning, utbyte eller handel med poängen strider mot sajtens regler.
 • Crowdfunding-plattform Kickstarter sa Det kommer att lansera ett nytt företag som så småningom kommer att se sin webbplats flyttas till ett blockchain-baserat system på Celo (CELO).
 • Ava Labs, utvecklaren av Avalanche (AVAX), har valts ut att gå med i Mastercard Start Path Crypto, ett startup-engagemangsprogram dedikerat till att utforska blockchain-teknologi. Ava Labs kommer att ansluta till Mastercards ekosystem av partners och digitala aktörer över hela världen för att expandera och påskynda innovation inom blockkedjeteknologi, sa de.
 • Binance Välgörenhet, den blockchain-aktiverade donationsplattformen, sa att den har samarbetat med Kod att inspirera för att starta ett tre månader långt pilotprojekt. Programmet syftar till att finansiera och stödja 100 unga kvinnor i Afghanistan, som har förlorat sina jobb till följd av talibanernas maktövertagande, genom datorutbildning. Binance Charity kommer att öppna Trust Wallets för varje student, till vilka binance USD (BUSD) stablecoin kommer att överföras direkt. Studenter kan konvertera BUSD till lokal valuta vid lokala penningbörser.

Utbyter nyheter

 • Bybit sa att dess användarbas ökade med 77 % under tredje kvartalet i år, jämfört med andra kvartalet, och nådde cirka 4,8 miljoner användare globalt. Plattformen sa också att den såg mer än 1,7 miljarder USD i kryptotillgångarstransaktioner under tredje kvartalet, jämfört med 1 miljard USD under första kvartalet i år.

Karriärnyheter

 • Decentraliserat utbyte SushiSwap (SUSHI) Chief Technology Officer Joseph Delong meddelat att han kliver bort från projektet ”gäller omedelbart.” Han sade att de nuvarande problemen som protokollet står inför är ”osannolikt” kommer att resultera i en acceptabel lösning, och varnade samhället för att vara ”försiktig med alla självutnämnda ledare som härrör från det nuvarande kärnteamet.”

Source link