Polygon & Reddit medgrundare Go For Web 3.0, Career Moves + fler nyheter


Källa: Adobe/Maksim Kabakou

Få ditt dagliga, lite stora sammandrag av kryptotillgångar och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.

__________

Nyheter om investeringar

 • Polygon (MATIC) och Alexis Ohanians Seven Seven Six meddelade att de har skapat ett initiativ på 200 miljoner USD som kommer att stödja projekt i skärningspunkten mellan sociala medier och Web 3.0. ”Den motiverande kraften bakom Web 3.0 är att en bättre version av Internet är möjlig, en som ger användare makt över plattformar. Det är ett svar på en genomgripande känsla av att den nuvarande instansieringen som representeras av sociala mediejättar har avvikit för långt från tidiga webbens ideal för öppen källkod”, sa de.
 • Kryptoinvesteringsplattform Matrixport, startat av Jihan Wu, tidigare tillverkare av hårdvara för kryptogruvdrift Bitmain, planerar att fördubbla värdet av tillgångar under förvaltning och förvaring, såväl som antalet användare på sin plattform 2022, per DealStreetAsia. Startupen har SGD 10 miljarder (USD 7,33 miljarder) i förvar under förvaltning och SGD 3 miljarder (USD 2,2 miljarder) i tillgångar under förvaltning, medan antalet användare på plattformen inte har avslöjats.
 • Kraken Ventures, en oberoende investeringsfond som leds av Kraken alumner som riktar in sig på företag och protokoll i tidigt skede över krypto- och fintech-ekosystemet, sa att de har stängt sin första fond, Kraken Ventures Fund I LP, genom att samla in 65 miljoner USD. Som en del av Kraken Ventures globala expansion har företaget också utsett Laurens De Poorter till Europachef.
 • Betalningsinfrastrukturföretag Cirkel samarbetat med allmän välgörenhet Endaoment att skapa en katastrofhjälpsfond, som kommer att hjälpa samhällen i mellanvästern i USA som drabbats av förra veckans dödliga tornados. Företagen hoppas kunna samla in 1 miljon USD i anslag för att stödja amerikanska Röda Korset och lokala ideella organisationer.
 • Decentraliserad finansförvaltning BitDAO och deras venture partner Mirana Ventures lanseras EduDAO i samarbete med studentgrupper och fakulteter av åtta universitetspartners: Berkeley, Penn, Harvard, MIT, Michigan, USC, Oxford, och Tsinghua-universitetet. EduDAO kommer att fungera som en oberoende styrkommitté, som tilldelar upp till 11 miljoner USD i finansiering årligen för projektanslag, forskning och fristående produktutveckling med 33 miljoner USD i fonden till start.
 • USA säkerhet och utbytesprovision (SEC) har utfärdat förlängningar av tidsfrister för beslut angående NYSE Arca och Bitwise Asset Managements bitcoin (BTC) börshandlade fond (ETF) och Gråskala Bitcoin Trusts bitcoin ETF. Den nya deadline för Bitwise är 1 februari, medan gråskala kommer att vara 6 februari.
 • Ethereum-skalnings- och integritetslösning Aztec samlade in 17 miljoner USD i en serie A-finansieringsrunda ledd av Paradigm. Medlen kommer att gå till bidrag till Aztecs nylanserade privata bro för Ethereum som heter Aztec Connect, samt för att stödja nätverksdecentralisering och att fortsätta utveckla tekniken.

Karriärnyheter

 • Niklas Nikolajsen, veterangrundaren av kryptomäklare Bitcoin Suisse, avgår som styrelseordförande från och med den 1 januari. Luzius Meisser, styrelseledamot sedan 2017, utsågs enhälligt till styrelseordförande i hans ställe.
 • Binance.US sa att det anlitades Intels högsta efterlevnadschef, Sidney Majalya, som börsens chief risk officer.
 • Rob Collier, tidigare chef för konsumentjuridik på Metas pengaöverföringstjänst Novi, gick med social token och NFT-plattform Samling som chefsjurist, för att leda alla amerikanska och internationella juridiska och efterlevnadsärenden.
 • Schweizisk ideell verksamhet NEAR Foundation sa det har valt den globala verkställande direktören Marieke Flament som sin nya VD, från och med den 1 januari 2022. Flament var VD för den europeiska verksamheten på Circle och företagets första Global Chief Marketing Officer, som ledde varumärket och lanseringen av USD-mynt (USDC).

NFTs nyheter

 • Mobilkommunikationsföretag LINE Corporation meddelade lanseringen av LINE NÄSTA, ett företag dedikerat till att utveckla och expandera det globala ekosystemet för icke-fungibla token (NFT). Företaget, baserat i både Sydkorea och USA, planerar att introducera en ny global NFT-plattform baserad på LINEs erfarenhet av att utveckla globala tjänster och blockchain-teknologiprodukter.
 • Auktionshus Christies har genomfört en auktion om två Wikipedia-relaterade objekt direkt från Wikipedias grundare Jimmy Wales, med titeln ”The Birth of Wikipedia”. NFT från Wikipedias första redigering såldes för 750 000 USD och Strawberry iMac som användes av Wales för att skapa Wikipedia för 187 500 USD.
 • Exodusrörelsen, en kryptoplattform utan förvaring, sa att den lanserade sin funktion för Non-Fungible Token Gallery, som integrerar Solana NFTs i sin mobilapplikation. Genom sitt partnerskap med Magiska Eden, en Solana NFT-marknad, erbjuder Exodus sina användare möjligheten att bläddra, söka, filtrera, köpa och sälja NFT direkt från deras Exodus-plånbok, tillade de.

CBDCs nyheter

 • Jätte inom finansiella tjänster HSBC och teknikjätten IBM tillkännagav det framgångsrika testet av en avancerad token och digital plånboksavveckling mellan två centralbankers digitala valutor (CBDC) i en molnmiljö. Experimentet testade en end-to-end-transaktionslivscykel som täckte CBDCs (myntning och allokering), eBonds (Delivery Versus Payment (DVP) över primär emission och sekundär handel och kupongbetalningar) och utländsk valuta (prissättning och Payment Versus Payment (PVP)) lösning).

Utbyter nyheter

 • Binance Holdings, företaget bakom Binance, har hållit diskussioner med tillsynsmyndigheter i Förenade Arabemiraten om ett potentiellt högkvarter i Gulf Arab nation, rapporterade Bloomberg. Företaget har pratat med tillsynsmyndigheter från både Dubai och Abu Dhabi, tillade det.

Metaverse nyheter

 • Myntbas meddelade att de arbetar med verktyg för att låta människor komma åt metaversen, inklusive teknik som gör det möjligt för användare att köpa en avatar, definiera och behålla en offentlig profil och skapa förtroende. De har inte erbjudit någon tidslinje för projektet.

Staking nyheter

 • Teknikföretag Ether Capital Corporation meddelade att de har allokerat ETH 10 240 (40 miljoner USD) till Ethereums Beacon Chain. Företaget sa att det också har ingått ett avtal med blockchain-tjänsteleverantören Påhitt att köra valideringsinfrastruktur för denna allokering till staking.

Adoptionsnyheter

 • Aryeh Bourkoff, VD för rådgivande butik LionTree, sa att de undersöker sätt att börja acceptera krypto som betalning för företagets tjänster, med möjligheten att skapa ett LionTree-förtroendebevis. Företaget, som fungerar som rådgivare till jättar som Amazon och MGM listade också hinder för branschen framåt, bland annat att branschen fortfarande är för exklusiv och att dess miljöpåverkan fortfarande är oroande.

Source link