Polygon implementerar Ethereum förbättringsförslag 1559; MATIC dyker idag


Källa: AdobeStock / Dennis

Den populära Ethereum (ETH) lager-2 skalningslösningen Polygon (MATIC) har implementerat EIP-1559, ett Ethereum Improvement Proposal som tagits fram som en mer effektiv avgiftsmekanism till Ethereums förstaprisauktionsavgiftsberäkningssystem.

Klockan 10 UTC på tisdagsmorgonen handlas Polygon till 2,17 USD, en nedgång med 9,5 % under de senaste 24 timmarna och upp nästan 5 % på en vecka.

Bland de mer anmärkningsvärda fördelarna med uppdateringen är att den förbränner en del av avgifterna som betalas av användarna, vilket ger ett inslag av deflation till myntet. Eftersom Polygon har ett fast utbud på 10 miljarder förväntas uppdateringen minska MATICs totala utbud och därmed öka dess värde.

”Vi tog Ethereums erfarenhet sedan uppgraderingen som baslinje för att simulera den potentiella inverkan på MATICs totala utbud,” sa Polygon-teamet i ett tillkännagivande och tillade att analysen ”föreslår att årlig förbränning skulle representera 0,27% av det totala MATIC-tillförseln.”

Ethereum implementerade EIP-1559 i augusti 2021 som en del av en större uppgradering känd som London Hardfork. Före denna uppdatering baserades ETH-transaktionsavgifter på bud, vilket tvingade användare att överbjuda så att deras transaktioner inte skulle fastna i ”väntande”-läge. Men eftersom det inte fanns några parametrar för att avgöra hur mycket användare behövde för att överbjuda, resulterade det vanligtvis i en oförutsägbar transaktionsprissättningsmekanism.

EIP-1559 föreslogs för att ta itu med detta problem genom att presentera en hybrid metod som inkluderade en grundavgift, som beräknas av nätverket och bränns, samt en prioritetsavgift (tips) som kan betalas av användare som vill att deras transaktioner ska bearbetas snabbare.

Likaså avser Polygon att använda denna mekanism för att göra sin avgiftsstruktur mer effektiv och tillägger: ”Basavgiften, som varierar beroende på nätstockning, bränns sedan.”

Den beskrev vidare att bränningen startar på Polygon-nätverket och slutförs på Ethereum-nätverket. ”Polygon-teamet har skapat ett offentligt gränssnitt där användare kan övervaka och bli en del av bränningsprocessen”, sa teamet.

Polygonvaliderare, som kör en full nod, producerar block och validerar transaktioner, kommer bara att få prioritetsavgiften i framtiden.

Ända sedan EIP-1559 gick live på Ethereum-nätverket har den bränt totalt 1,55 ETH (4,91 miljarder USD). Vidare, enligt uppgifter som samlats in av finansiella tjänster och investeringsförvaltningsföretag Galaxy Digital Fram till slutet av november 2021 hade uppdateringen sparat användarna 844 miljoner USD i transaktionsavgifter genom återbetalning av grundavgift.

____

Läs mer:
– Polygon motiverar sin tysta hårdgaffel med hänvisning till ”kritisk sårbarhet”
– Polygon satsar 400 miljoner USD på Ethereum-skalning, Pepsi går till NFT + fler nyheter

– Polygon vänder Ethereum i dagliga transaktioner, priset slår rekord
– Antal utvecklare på Solana, Polygon, Cardano & Co växer snabbare än på Ethereum

– EIP-1559 tre veckor senare: 100 000 ETH brändes, utbudet växer
– Ethereums hopp nr 1559: Vad det gör och vad det inte görSource link