Politisk uppsving kan vara på horisonten för sydkoreanska Metaverse-, P2E-, NFT-mästare


Lee Jae-myung, det demokratiska partiets nominerade i det sydkoreanska presidentvalet. Källa: En skärmdump, Instagram/lee.jae_myung

Sydkoreanska metavers- och kryptospelprojekt kan få ett enormt uppsving under de kommande veckorna – om resultatet av nästa allmänna val går sin väg och förutsatt att politiker håller vad de lovar.

Som rapporterats har sydkoreanska speljättar nästan frysts ut från play-to-earn-marknaden (P2E) på grund av regeringens restriktiva hållning när det gäller krypto och icke-fungibla tokens (NFT). Titlar som Axie Infinity kan inte lätt nås i landet, och spelregulatorn sa nyligen att den skulle be appmarknadsplatser att ta bort P2E-titlar.

I många fall har detta tvingat sydkoreanska spelföretag till utomeuropeiska marknader med sina blockchain-släpp – på bekostnad av den lokala spelindustrin.

Men i vad som kan visa sig vara en nyckelutveckling, har Lee Jae-myung, Demokratiska partiets nominerade i landets presidentval, lanserat en ”spelande och metavers”-enhet inför mars månads omröstning. Lee har tidigare positionerat sig själv som en kryptovänlig kandidat och lett en parlamentarisk rörelse som framgångsrikt försenade införandet av en skatt på handelsvinster till 2023.

Han har sedan dess gått längre och talat om behovet av att placera Sydkorea i framkanten av kryptoinnovation i Östasien. Många har anklagat Lee för att desperat försöka få gunst bland yngre väljare, av vilka ett växande antal är angelägna kryptoinvesterare.

Oavsett vilket verkar Lee nu framgångsrikt ha positionerat sig själv som den pro-business och industri 4.0-kunniga kandidaten i vad som i huvudsak är ett tvåhästslopp mellan honom själv och People’s Power Party-kandidaten Yoon Suk-yeol.

De tidiga bevisen är att denna hållning har visat sig vara något framgångsrik: trots att Yoon gick efter Yoon i opinionsundersökningar i slutet av förra året, Realmeter opinionsundersökning förra veckan visade att Lee nu är föregångare med knapp marginal, och nu vinner stöd från yngre väljare. Lee fick nästan 41 % med Yoon på drygt 39 %. Lee gjorde också en undersökning före Yoon i alla åldersgrupper utom demografin över 60 år, rapporterade företaget.

Vid ett evenemang som markerade lanseringen av det demokratiska partiets ”Gaming and Metaverse Special Task Force”, citerades Lee för att säga:

”Blockchain, metaverse och NFT är nya tekniker som många inte känner till ännu, men deras ringeffekt blir större om de konvergerar med spel. Ju kraftfullare den nya tekniken är, desto mer måste vi vara uppmärksamma på skuggorna som den kastar. Alla ska kunna använda teknik utan diskriminering. Men problemet nu är att ju lägre folks inkomster är, desto mindre tillgänglig är tekniken.”

Lee talade också i ”positiva” termer om metaverse, NFT och spelindustrins utveckling och noterade att den inhemska spelindustrin förväntades växa till 16,7 miljarder USD under det kommande året, rapporterade Hanguk Jungkyung Shinmun.

Även om Lee avstod från att ge bredare löften om regulatoriska förändringar, är medlemskapet i ”task forcen” betydande – liksom händelsen. Ett antal nyckelpersoner från spelbranschen var på plats och talade till media i lysande ordalag om framtiden för P2E-spel.

Samtidigt som de också talade om att skapa ”en övervakningsmekanism” för P2E-titlar, förklarade de också att det fanns ett behov av att ”närma spel som en framtida industri”, och noterade att ”P2E borde ses som en affärsmodell för spelbolag.”

Samtidigt rapporterade Donga att värdet av ”sydkoreanska” fastigheter i metaverse-projektet Jorden 2 börjar skjuta i höjden på både inhemska och internationella plattformar.

Mediet noterade att medan sydkoreanska virtuella ”land”-brickor var värda bara 0,10 USD för drygt ett år sedan, ”ett drygt år senare var priset för en bricka i Jongno-distriktet [downtown Seoul], har nått 12 207 dollar” – en prisuppgång på ”mer än x120 000.”
____
Läs mer:
– Fastigheter i metaversen blomstrar. Är det verkligen en så galen idé?
– Jag är en svart kvinna och metaversen skrämmer mig

– Unstoppable Domains nya funktion tillåter Ethereum, Polygon-inloggning med NFT-domäner
– Topp 20 NFT-marknadsplatser där du kan köpa och sälja digitala samlarföremål

– Blockchain Gaming Adoption Jumps, Men regel- och utbildningshinder är höga – Undersökning
– Speljätten Nexon America börjar acceptera Bitcoin, Ethereum för köp i speletSource link