Överlager, bitcoin-vänliga företag i detaljhandeln och den förälder som av säkerhets skäl marknadsplats tZERO, var instämd två gånger av Securities and Exchange Commission (SEC) i slutet av förra året.

Som framgår av Överlager årsredovisning lämnats in till SEC på Mars 13, företaget fått färska förelägganden i December. De kom efter en inlämnad av SEC två månader tidigare, som sköt genast bolagets aktiekurs ner med 17 procent.

På Dec. 9, e-handel jätte drabbades av en stämning begär “dokument relaterade till GSR transaktionen och den alternativa system för handel drivs av tZERO ATS, LLC,” registrering sagt. Transaktionen i fråga framstår som sannolikt att vara en $5 miljoner investeringar i tZero från Kinesiska private equity-bolag GSR.

Den besvärliga att hantera, ursprungligen planerad till 2018 som en $400 miljoner inköp av tZERO-token GSR, höll krymper som köparen omförhandlas det hela 2019, slutligen stänger sista Mars som en långt mer blygsamma $5 miljoner i eget kapital. Makara Kapital, annan företaget initialt planerar att investera tillsammans med GSR, backade affären, som Överlager rapporterade i augusti.

Även den överenskomna $5 miljoner kanske inte har betalats i sin helhet ännu. Ansökan visar att av Dec. 31 GSR hade lämnat $4,4 miljoner, resten betalas av den 31 Mars 2020.

Den slutliga SEK stämning, arkiverat Dec. 19, var relaterade till Överlager “insider trading strategier samt vissa anställnings-och konsultavtal,” registrering säger. Tillsynsmyndigheten har också begärt Överlager kommunikation med bolagets grundare och tidigare VD, Patrick Byrne, som slutade sin position och lämnade företaget i augusti.

Överlager är också fortfarande under utredning av SEC om 2018 försäljning av tZERO polletter. “Vi samarbetar med SEC: s utredning och har gett begärda handlingarna i förelägganden,” Överlager sa i den senaste ansökan.

tZERO VD Saum Noursalehi inte svara CoinDesk begäran om kommentar genom att trycka på gång.

I slutet av året hade ingen bra nyheter för Överlager i fråga om sin ekonomi heller. Enligt årsredovisningen, resultat för detaljhandeln sjönk med över 20 procent jämfört med år 2018. För året som slutar Dec. 31, netto årliga intäkterna hade sjunkit från $1,82 miljarder till $1.46 miljarder kronor. Överlager online store har varit en källa till finansiering för alla blockchain dotterbolag av Överlager, inklusive tZERO.

Planer på att lansera en digital stock marknaden tillsammans med Boston Börsen har också tryckts tillbaka. SEC förlängs granskningsperioden för ett förslag på stadgeändring för andra gången på Jan. 16, säger rapporten. Boston Stock Exchange har lämnat in en ändrad ansökan den 9 Mars.

Överlager blockchain dotterbolag tZERO lanserades i januari förra året, efter att höja $134 miljoner i en säkerhetstoken som erbjuder. Från start, även om volymerna har varit låg på den plattform, som är bundna av samma regler som gäller för traditionell handel med värdepapper plattformar.

tZERO lanserat sin egen crypto trading app och som anges Överlager Digital Röstning Serie A-1 preferensaktier – en digital säkerhet – förra sommaren. Bolaget betalade utdelningar på blockchain aktier snart efter.

I September, en investerare lanserat en grupptalan mot Överlager, Byrne och företagets tidigare chief financial officer, Gregory Iverson, över hur den utdelning som var uppbyggt och hur Byrne hade sålt sin egna aktier av Överlager när du reser.

Upplysningar Läs Mer

Ledaren i blockchain nyheter, CoinDesk är en media utlopp som eftersträvar högsta journalistiska normer och håller sig till en strikt uppsättning av redaktionella politik. CoinDesk är ett självständigt rörelsedrivande dotterbolag för Digital Valuta Koncernen, som investerar i cryptocurrencies och blockchain startups.Source link