Övergivet TON Crypto-projekt kan trots allt komma till Telegram, i en annan form


Källa: iStock/stockcam

Den ryska sociala mediejätten TelegramDe en gång så stora kryptoplanerna kan vara döda och begravda, men utvecklare som arbetar på ett nätverk baserat på det övergivna Telegram Open Network (TON) närmar sig lanseringen av sin egen version av TON.

TON-plattformen, som skulle använda ett mynt med namnet gram, skulle bli världens första riktiga stora tekniska företagsdrivna altcoin – innan ett elfte timmes ingripande från amerikanska tillsynsmyndigheter effektivt spårade ur det.

Och nu, från askan av det övergivna nätverket, fortsatte några utvecklare associerade med företagets projekt att arbeta på en utlöpare som de kallade Free eller Open TON – och har sedan dess bytt namn till Toncoin.

Per Forbes Ryssland och projektets Telegram-kanal, kan projektet få en andra vind som kommer att se det integreras med Telegram-plattformen – med visst stöd från viktiga medarbetare till Pavel Durov, grundaren av Telegram.

Gruppen uppgav att den hade gjort justeringar av sin färdplan och skulle försöka lansera TON-betalningar, såväl som proxysajter och lagring i slutet av 2022, och noterade att projektet nu hade hårt slagande stödjare och skrev:

”Vi antog att TON skulle vara av intresse för tredjepartsutvecklare och produktskapare, men vi antog inte att det skulle ske så snabbt.”

En utvecklare, Oleg Andreev, citerades av Forbes som att nätverket byggdes på ett sätt som skulle låta det integreras i Telegram-plattformen – och skulle ha interoperabilitet med kryptobörser. Han tillade att dess betalningssystem kan användas i spelvärlden för att köpa föremål och valutor i spelet och på innehållsplattformar.

Forbes tillade att ett 60-tal utvecklare för närvarande arbetar med projektet.

Den rapporterade också att en ”källa nära TON” hade hävdat att VKontakte (VK, Rysslands svar på Facebookockså grundad av Durov) Vicepresident för sociala plattformar Andrey Rogozov förväntades gå med i TON Foundation, ett faktum som ”bekräftades av en bekant till Rogozovs.”

Chefen, som arbetade på VK medan Durov fortfarande var vid rodret, kommer enligt uppgift att ”övervaka skapandet av olika produkter för blockchain-plattformen” och ”har redan interagerat med TON-gemenskapen under en tid.”

Durov varnade till en början allmänheten att hålla sig borta från projekt som påstår sig skapa TON-liknande nätverk av sina egna, och uppgav att de inte hade hans eller företagets stöd.

Men i slutet av förra året verkade han ha en förändring i hjärtat och skrev på sin Telegram-kanal att han ”uttryckte hopp om att framtida generationer av utvecklare en dag skulle fortsätta med vår vision om en massmarknadsblockkedjeplattform.” Han skrev:

”Jag blev inspirerad att se mästarna i Telegrams kodningstävlingar fortsätta utveckla det öppna TON-projektet. Jag är stolt över att tekniken vi skapade är levande och utvecklas. När det gäller skalbarhet och hastighet är TON fortfarande år före allt annat i blockkedjeområdet.”

Han avslutade med att säga att det ”skulle ha varit synd att se detta projekt inte gynna mänskligheten.”

Som rapporterats hade Telegram samlat in cirka 1,7 miljarder USD i två evenemang före försäljning, vilket lockade investeringar på flera miljoner dollar från ett antal framstående investerare. Men eftersom många av dessa investerare var USA-baserade, ingrep tillsynsmyndigheter så småningom och anklagade Telegram och dess grundare för att sälja ett oregistrerat värdepapper i landet.

Telegram startade först ett rättsligt slagsmål, för att sedan sluta falla, vilket tvingade företaget att ersätta investerare.

Vissa investerare skyllde på Meta chef Mark Zuckerberg för Telegrams TON-misslyckande – som hävdade att amerikanen hade uppmärksammat tillsynsmyndigheterna på projektet, upprörda över att hans eget företags Libra/Diem stablecoin-planer pekas ut. En stödde Durov att en dag återvända för att ”sparka Zuckerbergs rumpa.”

____
Läs mer:
– Elcheron Malware riktar sig till kryptoanvändare på Telegram: Så här förblir du säker
– Sälj Telegram för att betala av misslyckade ICO-skulder, kräva arga investerare

– Jack Dorseys beslut att sluta med Twitter är inte en röst om förtroende för framtiden för sociala medier
– Web 3.0 kommer, och krypto kommer att vara avgörande för detSource link