Överbelånade handlare spolade ut, ”bullish marknadsstruktur intakt”


Källa: AdobeStock/Quality Stock Arts

Kryptomarknaden såg stor försäljning över hela linjen idag i en minskning av skuldsättningen som följde på undertecknandet av en ny infrastrukturproposition som riktar sig till kryptoanvändare i USA, och signaler från Twitter att företaget inte är ute efter att köpa bitcoin (BTC) för tillfället.

Klockan 13:00 UTC sjönk bitcoin med 8 % under de senaste 24 timmarna och ned 10 % under de senaste 7 dagarna, och handlas för närvarande till 60 652 USD. Samtidigt sjönk ethereum (ETH) med drygt 10% under de senaste 24 timmarna och 11% under de senaste 7 dagarna och handlades till 4 267 USD.

90-dagars BTC-prisdiagram:

Källa: CoinGecko

__

90-dagars ETH-prisdiagram:

Källa: CoinGecko

Tillsammans med marknadsförsäljningen kom likvidationer av handelspositioner med hävstångsfinansierade kryptoderivat. Enligt data från Coinglass har 296 miljoner USD likviderats över hela kryptomarknaden under de senaste fyra timmarna vid presstid, med cirka 135 miljoner USD av det som setts på Binance ensam. Under de senaste 24 timmarna har nästan 900 miljoner USD i handelspositioner likviderats, enligt Bybt.com-data.

Om man tittar på bitcoin specifikt har 86,4 miljoner USD likviderats över börser under de senaste fyra timmarna, där Binance återigen har sett flest likvidationer bland börser.

De höga nivåerna av likvideringar under den här tidsramen följde de ännu högre likvidationerna över natten, då priset på bitcoin först sjönk under 63 000 USD runt midnatt UTC-tid. Fram till 4:00 UTC hade 391 miljoner USD i hävstångspositioner likviderats över kryptoutrymmet.

”Bullish marknadsstruktur förblir i stort sett intakt”

Samtidigt tillskrev vissa observatörer det senaste prisfallet till den kontroversiella infrastrukturpropositionen som USA:s president Joe Biden undertecknade i lag på måndagen. Lagförslaget innehåller bestämmelser som kan göra det svårare att vara anonym som kryptoanvändare, samtidigt som skattebördan för kryptoanvändare potentiellt ökar.

Vidare följer försäljningen idag också en rapport från Wall Street Journal där Twitters finanschef (CFO), Ned Segal, sa att det inte är meningsfullt att sätta bitcoin på företagets balansräkning just nu.

”Vi [would] måste ändra vår investeringspolicy och välja att äga tillgångar som är mer volatila”, sa Segal, samtidigt som han noterade att företaget fortfarande föredrar att hålla mindre volatila tillgångar i sin balansräkning.

De nya kommentarerna från Twitters Segal kommer som lite av en besvikelse för BTC-fans, med tanke på tidigare kommentarer från finanschefen att företaget har ”gjort en hel del av de första tankarna” om att sätta BTC på sin balansräkning.

Andra kommentatorer på nätet hävdar dock att nedgången inte hade något att göra med lagen eller Twitter, utan snarare att det var en förväntad korrigering.

Mikkel Morch, verkställande direktör och riskhantering på digital assets hedgefond kommenterar dagens kursfall. ARK36, kallade evenemanget ”a leverage shakeout” som kommer att vara fördelaktigt på lång sikt.

”För tillfället är den övergripande hausse marknadsstrukturen i stort sett intakt. Faktum är att ett plötsligt prisfall resulterar i en hävstångsskakning som bidrar till en hälsosammare marknad som är bättre rustad för en uppåtgående trend på medellång sikt.”

På liknande sätt, Martha Reyes, forskningschef på digital asset prime brokerage and exchange BEQUANT, sa att en försäljning är naturlig med tanke på att bitcoin har ökat med 50% under de senaste två månaderna.

”Det rallyt blev överdrivet på grund av den högre än förväntade KPI [Consumer Price Index] print i USA och vi är nu i en omvärderingsfas,” sa Reyes och noterade att inflationsoro och en jakt på avkastning sannolikt kommer att pressa bitcoin högre före årets slut.

”Under fjärde kvartalet kommer företag att överföra mer av sina kostnader till konsumenterna i samband med stark efterfrågan. Jakten på avkastning kommer att fortsätta med oförminskad styrka och därför ser vi ett bra stöd för BTC på 60k, säger BEQUANTs forskare.

____

Läs mer:
– US Infra Act: Cryptoverse säger att kampen inte är över, men saker kan bli ”rörigt”
– Krypto kan inte stoppas, men måste regleras, avslutar indiska lagstiftare

– All-Time High Weekly Close för Bitcoin ökar sentimentet när 2022 närmar sig
– Kryptoadoption 2022: Vad kan du förvänta dig?

– ”Papperspengar” når rekordlågt mot Bitcoin och andra hårda tillgångar – Panteras VD
– Bitcoin rally hälsosamt, mindre hävstång än tidigare, säger on-chain analytikerSource link