Opera lanserar webbläsare Web 3 med inbyggd plånbok utan vårdnad


Källa: AdobeStock / monticelllo

Den populära webbläsaren för flera plattformar Opera har avslöjat sitt ”Crypto Browser Project” som är tänkt att erbjuda användare direkt tillgång till Web 3-tjänster över flera nätverk. Projektets betaversion är redan tillgänglig med en inbyggd plånbok utan förvaring för Windows-, Mac- och Android-användare.

I ett pressmeddelande som delas med Cryptonews.com, Opera förklarade att projektet kommer att göra det möjligt för användare att enkelt bläddra i decentraliserade appar (dapps), kryptospel och metaverse-plattformar. Webbläsaren har också en kryptonyheter och dataaggregator, kallad ”Crypto Corner”, som skulle tillhandahålla nyheter, priser och gasavgifter, såväl som annan relevant information för kryptoanvändare.

”Operas Crypto Browser Project lovar en enklare, snabbare och mer privat Web 3-upplevelse för användarna,” sa Jorgen Arnesen, EVP Mobile på Opera. ”Det förenklar Web 3-användarupplevelsen som ofta är förvirrande för vanliga användare. Opera tror att Web 3 måste vara lätt att använda för att den decentraliserade webben ska nå sin fulla potential.”

Webbläsaren har mer än 380 miljoner användare över hela världen, tack vare dess VPN utan inloggning (virtuella privata nätverk) och inbyggda annons- och spårningsblockerare. Förutom dessa syftar den nya kryptowebbläsaren till att lägga till fler funktioner som direktåtkomst till decentraliserade utbyten (DEX), icke-fungibel token (NFT) och speldapps, samt integrerade Telegram och Twitter Stöd.

Medan dess inbyggda icke-förvarande plånbok endast kommer att stödja Ethereum (ETH) i beta, sa Opera att de planerar att utöka interoperabiliteten över populära blockkedjor genom partnerskap med Polygon (MATIC), Solana (SOL), Nervosoch stora namnsystem Ostoppbara domäner, Handslagoch ENS.

Noterbart är att kryptovärlden har en blockchain-baserad decentraliserad webbläsare som kallas Modig, som kommer med sin egen inbyggda token BAT. Bara tidigare denna månad nådde webbläsaren 50 miljoner aktiva användare varje månad.

____

Läs mer:
– Topp kryptotrender att titta på 2022, enligt Panteras Paul Veradittakit
– DeFi-trender 2022: växande intresse, reglering och nya roller för DAO, DEX, NFT och spel

– Opera tar med kryptopåfyllning till Storbritannien, har 170 000 användare av kryptoplånbok varje månad
– Opera låter amerikanska användare köpa Bitcoin, Ethereum med Apple Pay, betalkort

– Unstoppable Domains nya funktion tillåter Ethereum, Polygon-inloggning med NFT-domäner
– Centralisering orsakade de flesta decentraliserade finanshack 2021Source link