OpenSea ökar värderingen 9X eftersom denna NFT-jätte sätter fyra strategiska mål


Källa: Adobe/Tada Images

Den största marknadsplatsen för icke-fungibla token (NFT), Öppet hav, ökade sin värdering nästan niofaldigt på sex månader då den samlade in 300 miljoner USD för att finansiera fyra av sina expansionsmål.

Företaget sa att det värderades till 13,3 miljarder USD i en serie CE-finansieringsrunda, ledd av Paradigm och Coatue bland andra nya och befintliga investerare. I juli 2021 samlade plattformen, som grundades 2017, in 100 miljoner USD till en värdering av 1,5 miljarder USD i en serie B-runda ledd av Andreessen Horowitz.

OpenSea sa att det har fyra mål för sin senaste finansieringsomgång:

  1. Påskynda produktutvecklingen
  2. Förbättra kundsupport och kundsäkerhet
  3. Investera i den bredare NFT- och Web 3.0-gemenskapen
  4. Utvidga laget.

Marknadsplatsen syftar till att sänka inträdesbarriärerna för NFT:er med nya funktioner och påskynda stöd för flera kedjor, medan deras supportteam beräknas till mer än fördubblas och överträffa 120 i slutet av detta år, enligt Devin Finzer, medgrundare och VD för OpenSea.

Han tillade att företaget detta kvartal också lanserar ett ospecificerat bidragsprogram för att stödja NFT ”utvecklare, byggare och skapare.”

Plattformen utsåg också Shiva Rajaraman till deras nya vicepresident (VP) för produkt. Shiva gick med i OpenSea från Meta, där han var VP of Commerce.
___
Läs mer:
– OpenSea ser enorma volymer, samlingar vinner popularitet när NFTs boom 2022
– NFTs 2022: Från årets ord till vanliga adoptioner och nya användningsfall
– Yngre OpenSea ska enligt uppgift värderas mer än Crypto OG GeminiSource link