OpenSea förvärvar Dharma, Coinbase samarbetar med Mastercard


Källa: AdobeStock / pixarno

Marknaden för icke-fungibla tokens (NFT) har fått en stark start 2022. Även om detta är uppenbart från det ökande antalet NFT-användare och den ökande volymen transaktioner, stärker de senaste besluten av några av branschledarna detta perspektiv ytterligare — När företag flyttar för att göra det lättare för en genomsnittlig användare att köpa NFTs.

Bara igår, stora NFT-marknaden Öppet hav tillkännagav förvärvet av crypto wallet startup Dharma Labs, medan betalningsjätten Mastercard avtäckte ett samarbete med kryptoutbyte Myntbas för att, som de sa, förenkla NFT-köpupplevelsen.

OpenSea förvärvar Dharma Labs för att driva djupare in i NFT och Web3

I ett tillkännagivande sa Opensea att de förvärvar Dharma Labs för att påskynda produktutvecklingen, utöka säkerhets- och tillförlitlighetsinsatser, investera i NFT- och Web3-ekosystemen och utöka sitt team.

Även om detaljerna i affären inte avslöjas, hävdade en rapport tidigare denna månad av Axios att OpenSea var i diskussion om att köpa initiativet för mellan 110 miljoner USD och 130 miljoner USD.

Dharma Labs, ett nästan fem år gammalt decentraliserat finansprotokoll (DeFi), körs på Ethereum (ETH) och tillåter användare att låna, låna ut och engagera sig i andra delar av DeFi-ekosystemet.

Men som en del av affären kommer Dharmas app att stängas av och dess användare kommer att få en månad på sig att överföra tillgångar till en annan plånbok.

Per Devin Finzer, medgrundare och VD för OpenSea, de två teamen ”delar en vision om att NFT:er kommer att vara den kulturella kontaktpunkten för kryptons antagande i många år framöver”, och hävdar att ”den visionen bara kan förverkligas om det blir lätt att använda NFT:er och förtjusande för den genomsnittliga personen.”

Nadav Hollander, medgrundare och VD för Dharma Labs, kommer att bli OpenSeas nya tekniska chef, medan plattformens nuvarande CTO Alex Atallah kommer att börja en ny roll som representant för den nyligen tillkännagivna NFT Security Group.

Som rapporterats utbyter OpenSea och kryptoderivat FTX USA tillkännagav sina NFT-marknadsplatser i mitten av oktober. Samtidigt har en ny decentraliserad NFT-marknad, Ser Rare ut, överträffade OpenSea med 4,25x på några dagar sedan debuten.

Mastercard för att ta med kortbetalningar för Coinbase NFT-användare

I ett försök att förenkla köp av NFTs ”som att köpa en T-shirt eller kaffekapslar på en e-handelssida”, har Mastercard slagit sig ihop med Coinbase för att tillåta kortbetalningar på sin ännu inte lanserade NFT-marknadsplats.

För närvarande måste användare som vill köpa NFT:er öppna en kryptoplånbok, köpa någon ETH eller annan accepterad krypto och sedan använda den för att köpa en NFT. Det finns också tekniska komplexiteter, såväl som användargränssnitt (UI) / användarupplevelse (UX) hinder med några av plånböckerna, vilket gör denna process ännu mer komplex.

”Vi arbetar för att göra NFT:er mer tillgängliga eftersom vi anser att teknik bör vara inkluderande,” sa Mastercard. ”När fler människor inkluderas i ny teknik, sporrar det innovation, hjälper ekonomier att växa och utökar valmöjligheter för konsumenter.”

Coinbase lanserade en väntelista för kunder som är intresserade av sin NFT-marknad, som lockade 1,5 % av börsens användare i mitten av oktober förra året.

____

Läs mer:
– OpenSea ser enorma volymer, samlingar vinner popularitet när NFTs boom 2022
– OpenSea för att expandera bortom Ethereum, ögonen ”breddas” av Marketplace – VD

– Coinbase lanserar kryptoderivat i USA, medan lagstiftare uppmanar CFTC att förstärka kryptoregleringen
– Mastercard, Bakkt samarbetar för att integrera Bitcoin i Global Payments Network

– Samsung öppnar ’Limited Time’ Store i Decentraland, lockar Metaverse-besökare med NFTs
– Hur musik-NFT kan störa musikindustrin

– Metaverse-trender 2022: Förbered dig på mer spel och nya virtuella upplevelser med NFT:er
– Insiders förutspår: NFTs ”Gateway Drug to Crypto”, fler länder kan anta Bitcoin 2022Source link