OpenDAO:s SOS-token faller över 20 % efter sitt första språng på nästan 500 %


Källa: AdobeStock / Anthony Brown

Decentraliserad autonom organisation (DAO) OpenDAO lanserades på julafton med en airdrop som riktar sig till användare av den stora marknadsplatsen för icke-fungibla token (NFT) Öppet hav – och en massiv ökning av DAO:s token följdes av en korrigering.

Projektet distribuerade gratis SOS-tokens för alla som någonsin hade spenderat pengar på OpenSea baserat på deras investeringsvolym. Varken OpenDAO-projektet eller SOS-token är officiellt bundna till OpenSea. Ändå sköt myntet i höjden under den första dagen av sin debut och fick 489%, enligt data från CoinGecko.

Myntet har dock korrigerats kraftigt sedan dess. Klockan 8:33 UTC på måndagsmorgonen har SOS gått ner med 23,7 % under de senaste 24 timmarna.

SOS prisdiagram. Källa: CoinGecko.com

Dessutom nådde SOS vid sin topp ett börsvärde på över 340 MUSD, vilket sedan dess har sjunkit till cirka 252 MUSD.

Projektet har också sett en betydande tillväxt. Inom de första två dagarna fick OpenDAO:s Discord-server över 50 000 medlemmar, medan dess officiella Twitter-konto har fått omkring 120 000 följare. Dessutom, enligt Etherscan-data, har SOS för närvarande över 203 000 innehavare.

Samtidigt utgjorde airdrop en 50 % del av SOS-tokentillgången. ”Fördelningen är baserad på det totala antalet transaktioner (30 % vikt) och transaktionsvolym på ETH, DAI & USDC (70 % vikt) på OpenSea,” sa projektets webbplats i detalj och tillägger att användare har fram till den 30 juni 2022 att göra anspråk på sina tokens.

Ytterligare 20 % av SOS-tokentillgången allokeras till OpenDAO. Projektets webbplats hävdar att det skulle använda sina statskassor för att ”kompensera verifierade bedrägerioffer på OpenSea, stödja framväxande konstnärer och deras originalverk, stödja NFT-gemenskaper, stödja konstbevarande och utvecklarbidrag för att delta i SOS-ekosystemet.”

Token airdrops är en vanlig praxis bland decentraliserade finansprojekt (DeFi) som vill gå mot decentralisering och belöna sina tidiga anhängare genom att ge dem en del av styrningstokenet – vilket gör det möjligt för dem att rösta om beslut relaterade till protokollet och på så sätt forma det . Medan airdrops till stor del betraktas som gratis pengar, är de ett fördelaktigt verktyg för projekt eftersom de bland annat tillåter dem att hitta sin idealiska demografi.

Utan airdrops skulle projekten ha svårt att fördela sina tokens bland sina kärnbidragsgivare. Istället skulle spekulanter och kortsiktiga investerare, som inte – eller inte kan – arbeta för att förbättra projektet, köpa tokens, vilket förklarar varför det är mer troligt att projekt kommer att fortsätta att flyga i kryptorymden.

____

Läs mer:

– DeFi-trender 2022: växande intresse, reglering och nya roller för DAO, DEX, NFT och spel
– Exec vill att Meta ska titta på NFT, DAO och Blockchain Expansion nästa år – Rapport

– Fei-Rari Union godkänd, vilket markerar en av de största DAO-fusionerna i DeFi-historien
– DAOs, tokeninnehavare kan möta nya skatteskulder, varnar PwC Report

Source link