Olympus tappar 35 % i pris och 474 miljoner USD i börsvärde när Whale dumpar myntet


Källa: AdobeStock / Naypong Studio

OHM, den ursprungliga symbolen för protokollet för decentraliserad finans (DeFi). Olympus, sjönk med nästan 35 % runt klockan 2 UTC den 17 januari, när en val lossade OHM 82 526 (värde 13,3 miljoner USD vid den tiden), vilket utlöste en serie likvidationer som förvärrade prisfallet.

När det gäller börsvärde tappade OHM nästan 474 miljoner USD efter försäljningen, och rasade från 1,35 miljarder USD till cirka 877 miljoner USD på en timme.

Klockan 8:46 UTC handlas OHM till 128,03, en nedgång med 30,4 % under de senaste 24 timmarna och 47,2 % på en vecka.

OHM 24h prisdiagram. Källa: CoinGecko.com

Journalisten Colin Wu rapporterad att före soptippen, lovade OHM:s APY [annual percentage yield] hade nått 190 000 %.” Den siffran har dock sjunkit till 3 830 %, enligt projektets hemsida.

Samtidigt har vissa användare påpekat att OHM har trendat nedåt i flera veckor nu, och hävdat att detta var oundvikligt.

”Jag har en teori om varför bubblan började spricka för 6 veckor sedan, jag kommer att utvecklas någon gång, men det är lite ironiskt. De gick från ren ponzi till att faktiskt försöka bli legitim. De gick från OHM till gOHM vilket förvirrar inte längre människor på rebaser. Och girigheten försvann sedan,” en användare sa.

Faktum är att bara förra veckan föll myntet från sin lokala topp på 264 USD till 161 USD i måndags, och rasade med cirka 30 %. Om man zoomar ut har myntet varit i en nedåtgående trend sedan det nådde rekordnivån på 1 415 USD i april 2021. OHM-priset har fallit med 91 % sedan dess.

Olympus, som styrs av en decentraliserad autonom organisation (DAO), tillhandahåller finansiella tjänster genom att förlita sig på smarta kontrakt. Det säger att det strävar efter att skapa ett ”icke-pegged stablecoin” som backas upp av krypto istället för fiat-valutor.

Emellertid har myntet erbjudit oöverträffade APY-satser på tusentals procentsatser gjort vissa skeptiska till dess hållbarhet, och vissa kallar till och med projektet för en bluff.

En annan kritik mot projektet är att värdet på OHM-tokens bestäms av både projektets treasury av tillgångar och DAO. Vissa användare hävdar att DAO är den enda enhet som är ansvarig för att sätta priset, vilket inte är meningsfullt och därmed föremål för extrem volatilitet.

____

Läs mer:

– IMF-ekonomer: Krypto är inte längre i utkanten, korrelation med aktier utgör risker
– Bitcoin, Ethereum kan gynnas om aktier faller efter att Fed stramat åt – strateg

– Bitcoin, Ethereum & Crypto Co ser blandad prestanda eftersom analytiker inte är överens om kortsiktiga kursrörelser
– 212 S&P 500-företag har presterat bättre än Bitcoin under de senaste 12 månaderna

– Hur den globala ekonomin kan påverka Bitcoin, Ethereum och Crypto 2022
– Trender för kryptoreglering 2022: Fokus på DeFi, Stablecoins, NFTs och mer

Source link