Officiella vinter-OS P2E-spel är en icke-startare i spelens värdland


Källa: Adobe/rarrarorro

Crypto gör sin närvaro märkbar genom sin frånvaro vid vinter-OS, som för närvarande pågår i Kina. Internationella olympiska kommittén (IOC) har ingått ett partnerskapsavtal med nWayett dotterbolag till speljätten play-to-earn (P2E). Animoca varumärken, som har släppt det ”officiella videospelet” från Peking 2022. Haken? Det är förbjudet i den olympiska värdnationen.

Spelet, som använder sig av icke-fungibla tokens (NFT) som kan användas för att anpassa avatarer, är också en P2E-titel. Den heter Olympiska spelen Jam: Peking 2022.

Titeln ser spelare tävla i en rad olympiska vintersporter, som snowboard, skelettet och utförsåkning. De kan samla olympiska föremål och föremål i spelet som sedan kan handlas på nWay-marknaden.

Men, rapporterade den sydkoreanska tidningen Chosun, Kina vill inte ha någon del av det. Titeln är inte tillgänglig för nedladdning för användare av appmarknadsplatser baserade på Kina – även om det inte verkar ha stoppat vissa.

Rapporten noterade att spelare kan förvänta sig att ”ofta träffa kinesiska medborgare” i spelets virtuella värld, även om den tillade att dessa var ”förmodligen kineser som bor utomlands eller går förbi [domestic marketplaces] genom att använda ett virtuellt privat nätverk (VPN).”

Och Kina är inte det enda stället där spelet har stött på vägspärrar. Sydkoreanska spelregulatorer tillåter inte heller P2E-titlar att få licenser – även om Chosun noterade att spelet kan laddas ner via Google Play-butiken i Sydkorea.

För närvarande har vissa utvecklare försökt släppa sina titlar direkt till Google Play utan att ens försöka få ett åldersanpassat tillstånd från Spelbetyg och administrationskommitté (GRAC). Det här kryphålet kommer dock att stängas, eftersom GRAC nyligen har meddelat att de kommer att börja be Google Play Store och andra marknadsplatser att ta ner titlar eller blockera Sydkorea-baserade användare från att ladda ner olicensierade spel.

Spelet släpptes på Flow blockchain-protokollet, vilket ledde till en ökning av nätverkets ursprungliga mynt, flow (FLOW). I skrivande stund handlas FLOW till 8,33 USD och är upp 68 % på två veckor, vilket ökar dess månatliga uppgång till 10 %.

____
Läs mer:
– Kinas vinter-OS Digital Yuan får frostigt mottagande från några ”utlänningar”
– AXS och SLP flyttas högre när Axie Infinity avslöjar ekonomisk förnyelse

– Blockchain Gaming Adoption Jumps, Men hinder för reglering och utbildning är höga – Undersökning
– Spela för att tjäna pengar blomstrar: från Axies till Lightnite, här är vad som finns där ute

Source link