NYC Real Estate kommer att spela in ett Bitcoin-exklusivt avtal


Källa: AdobeStock/Photocreo Bednarek

Utvecklings- och fastighetsförvaltningsföretag Magnum Real Estate Group säljer en uppsättning detaljhandelslägenheter i New York City för 29 miljoner USD uteslutande i bitcoin (BTC), det senaste tecknet på att BTC får en bredare användning bland olika branscher.

Fastigheten i NYC, belägen på 385 First Avenue på Upper East side av Manhattan, består av tre butikslägenheter på totalt 9 000 kvm. (800 kvm) med en helt uthyrd butik på bottenvåningen, Yahoo! Finansiera först rapporterade.

”Det finns en efterfrågan på fastigheter och det finns inget som erbjuds till innehavarna av krypto”, säger Ben Shaoul, managing partner för Magnum Real Estate Group. ”Vår idé är att erbjuda något som är unikt och försöka para ihop innehavarna av krypto med de som vill sälja fastigheter.”

Med Bitcoin-handel till cirka 60 000 USD per mynt är fastigheten värd cirka 483 BTC i skrivande stund.

Stor Bitcoin-betaltjänstleverantör BitPay skulle behandla affären, med transaktionen som förväntas slutföras inom en arbetsdag istället för normalt 30 till 90 dagar.

Shaoul erkände att detta inte är den första krypto-exklusiva affären i NYC:s fastigheter. Tillbaka 2018 gjorde han enligt uppgift tre bostadsaffärer i Bitcoin.

”Investerare har gjort mycket bra ifrån sig att äga bitcoin och nu letar de efter kassaflöde i tillgångar och [real estate] ger någon möjligheten att köpa en långsiktig fastighet med kassaflöde så att de kan ta några marker från bordet eller göra transaktioner och sälja tillgången inom några år eftersom den har värderats i värde till en annan köpare av krypto,” sa han.

Samtidigt, tidigare i år, gav franska DJ:n David Guetta köpare av sin lyxiga bostadsrätt Setai Residences på 14 miljoner USD möjligheten att betala med BTC eller ethereum (ETH).

På liknande sätt rapporterar BitPay en stark efterfrågan på att använda krypto för lyxköp, inklusive smycken, guld, yachter och fastigheter – som stod för cirka 32% av företagets volym i oktober.

Samtidigt noterade Bill Zielke, Chief Marketing Officer för BitPay, att investerare tenderar att spendera sina kryptoinnehav när priserna stiger. ”Det finns ett samband med våra volymer och priset,” sa Zielke. ”När priset stiger tenderar folk att spendera […] Jag förväntar mig fullt ut att den trenden kommer att fortsätta.”

____

Läs mer:
– Spanska fastighetsexperter: Intresset för Bitcoin-drivna husköp stiger
– bitFlyer till Pioneer Blockchain-driven Home Rentals Platform

– Japanska företag presenterar ”First Real Estate STO” för ett nytt äldreboende
– Taiwanesiska köper en lägenhet för 15 miljoner USD i New York med Bitcoin

– Tyska rättegången avslöjar OneCoin Cryptoqueens London Penthouse på 18,2 miljoner USD
– TechCrunch-grundaren säljer sin kryptoköpta lägenhet i Kiev – som en NFTSource link