Nordkorea hackar fortfarande kryptobörser för att finansiera sitt vapenprogram, säger FN


Källa: AdobeStock / Mieszko9

Oberoende sanktionsövervakare har sagt till Förenta nationerna (FN) att Nordkorea fortsätter att använda krypto och räder på internationella kryptobörser som en stor intäktsström för att finansiera sina kärnvapen- och ballistiska vapenprogram.

Övervakarna, rapporterade Reuters, lämnade sina resultat till FN:s säkerhetsråds sanktionskommitté för Nordkorea.

Nyhetsbyrån, som påstod sig ha sett en kopia av de dokumenterade fynden, citerade övervakarna som rapporterade att ”cyberattacker, särskilt på kryptovalutatillgångar, förblir en viktig intäktskälla” för Pyongyang.

Övervakarna sa också att de ”hade fått information om att nordkoreanska hackare fortsatte att rikta in sig på finansiella institutioner, kryptovalutaföretag och börser”, skriver:

”Enligt en medlemsstat, [North Korean] cyberaktörer stal mer än 50 miljoner USD mellan 2020 och mitten av 2021 från minst tre kryptovalutabörser i Nordamerika, Europa och Asien.”

Ett antal hacks på kryptobörser i Sydkorea under perioden 2017-2018 skylldes på hackare i Nordkorea.

Och monitorerna hänvisade till en Kedjeanalys rapport från slutet av förra året att påstådda Nordkorea lanserade ”minst sju attacker” på kryptohandelsplattformar – vilket gjorde undan med mynt till ett värde av cirka 400 miljoner USD förra året.

Chosun, en stor sydkoreansk media, noterade att hackare från norr verkade samla in mycket lägre intäkter från sina försök till räder mot kryptoföretag och andra mål, och påstod att siffran på 50 miljoner USD i den nya rapporten var ”betydligt lägre” än 2 miljarder USD rapporterades stulna av Pyongyang i en rapport från FN:s expertpanel 2019.

Säkerhetsexperter i Sydkorea har berättat Cryptonews.com att de flesta kryptobörser i landet har ”dramatiskt ökat” sina säkerhetsnätverk som svar på ”en rad hackinghot” – och inte längre är den ”lågt hängande frukt” de brukade vara för hackare från norr eller någon annanstans.

Trots att Nordkorea helt stängt sina gränser för majoriteten av covid-19-pandemin och utbredda rapporter om svält, verkar Nordkorea ha intensifierat sitt vapenprogram på senare tid.

Den koreanska centrala nyhetsbyrån, den Pyongyang-drivna median hävdade att nationens militär utförde tester på en ”jord-till-jord medel- och långdistans ballistisk missil” vid namn Hwasong-12 den 30 januari, och tillägger:

”Typ 12-vapensystemets noggrannhet, säkerhet och operativa effektivitet har bekräftats.”

____

Läs mer:
– Nordkorea ser sina 1,7 miljarder USD Crypto Hack Hauls som en ”långsiktig investering”
– Kryptosäkerhet 2022: Förbered dig på fler DeFi-hack, utbytesavbrott och Noob-misstag

– Nordkorea riktar in sig på kryptoanvändare med Spear-Phishing-attacker, säger FN
– Nordkoreanska kryptohackare riktar sig nu mot ryska försvarsföretag – Rapport

– Små kryptobörser ”Lågt hängande frukt” för nordkoreanska hackare
– Centralisering orsakade de flesta decentraliserade finanshack 2021Source link