NFTs orsakar blodbad i den senaste South Park Special


Källa: videoskärmdump, Eric Cartman / YouTube

Non-fungible tokens (NFT) har visat sig vara en störande kraft i konstvärlden, men i det senaste specialavsnittet av den amerikanska animerade serien South Parkinvestering i sådana tillgångar medför faktisk död och förstörelse.

En av scenerna i komedispecialen, med titeln Post Covid: The Return of Covid, skildrar ett team av brandmän som transporterar offer för vad som verkar vara en massaker som lämnade många lik utspridda runt en demolerad byggnad.

”Det liknade ingenting jag någonsin sett. Bara fullständigt mord och blodbad”, sa brandmannen. Medan det verkade lugnt till en början kom en man i kostym och pratade om investeringsmöjligheter. ”Nästa vet du, de här människorna här borta började skandera ”hodl, hodl”, och deras NFT:s började måna”, förklarar brandmannen orsakerna bakom tragedin för två chockade åskådare.

”Och sedan började de här killarna här säga att de där högerklickade på dem och bad om en pump-and-dump”, fortsätter han.

”Vilket fick de här killarna att slå det levande helvetet ur alla som sa att det bara var FOMO och dog och skrek att det var flipping.”

Genom att använda jargong som fear of missing out (FOMO) och ”flippening”, som är en term som används för att beskriva en situation där ethereum (ETH), det andra myntet i termer av totalt marknadsvärde, skulle ta över den ledande krypton, bitcoin (BTC), showens skapare visar ett mer än genomsnittligt grepp om kryptospråk.

”Lyckligtvis kom jag ur det okej. Jag fick den här lilla miniatyr åsnan med en upplyst sombrero”, avslutar brandmannen och visar stolt på telefonens skärm vad som verkar vara en NFT, innan hans kollega kommer in med ännu en ”stor investeringsmöjlighet” – en liten sköldpadda med vingar.

Den animerade serien har länge riktat in sig på global finans och förlöjligat några av dess aspekter, och det senaste avsnittet representerar ännu ett exempel på kryptovalutors närvaro i programmet. Den nyligen släppta South Park: Post Covid animerad filmfilm presenterar en framtid där bitcoin (BTC) och andra kryptor är en dominerande betalningsmetod.

____

Läs mer:

– K-pop Stars-funktion i den nyligen släppta filmen ”Twenty Hacker” med kryptotema
– Fox tar annonsörer in i NFTs med nya serier av Rick&Morty Mastermind

– Världens längsta manga som fokuserar på krypto i nya serier
– Nytt verklighetsprogram följer kryptoinvesterares förmögenheter

– Någon använder Netflixs Squid-spel för att pumpa token med flera röda flaggor
– NFT:er knutna till ”The Matrix Resurrections” för att lanseras före filmen

– Det här är hur NFT kan förändra TV- och filmindustrin
– Buterin till huvudrollen i Mila Kunis NFT-animerade serie – med Jane FondaSource link