NFT:er står fortfarande inför juridiska utmaningar, men mer klarhet förväntas snart


Källa: Adobe/Brian Jackson

Icke-fungibla tokens (NFT) står för närvarande inför vissa juridiska utmaningar, men mer klarhet om hur de digitala samlarobjekten kommer att behandlas ur en regleringssynpunkt kan komma snart, paneldeltagare vid ett virtuellt seminarium som anordnas av kryptospårningswebbplatsen CoinGecko gick med på.

Med NFT-utrymmet som fortsätter att växa både när det gäller antalet samlarobjekt som skapas och mängden kapital som kommer in i utrymmet, lägger tillsynsmyndigheterna allt mer märke till vad som händer där, Anjan Vinod, en investeringsanalytiker på det kryptofokuserade investeringsföretaget ParaFi Capital, sade under diskussionen på onsdagen.

Han betonade att aktiviteten i NFT-utrymmet ”inte går obemärkt förbi för alltid”, samtidigt som han förklarade att det är viktigt att marknaden fungerar på ett hållbart sätt för att tillsynsmyndigheter inte ska vidta drastiska åtgärder.

”Vi ser människor skapa 10 000 samlarföremål av hundar eller katter eller vad föremålet är, säljer det och går vidare,” sa Vinod och tillade att ”det är inte hållbart.”

Och även om marknaden kan svalna och nå en mer hållbar nivå, sa investeringsanalytikern fortfarande att han tror på tillsynsmyndigheter, och i synnerhet USA säkerhet och utbytesprovision (SEC), kommer att ta ett mer proaktivt förhållningssätt till NFT-utrymmet framöver.

”Jag tror, ​​förhoppningsvis, inom de kommande 6 till 12 månaderna kommer vi att börja få lite mer klarhet,” sa Vinod om vad han förväntar sig att SEC ska göra under den kommande tiden.

Men även om reglerna fortfarande är oklara för tillfället, varnade Vinod för att ignorera dem helt, och sa att den bästa vägen framåt är att ”arbeta med den befintliga rättsliga ramen” snarare än att försöka undvika den.

På liknande sätt, Marrisa Kim, partner på investeringsföretaget för digitala tillgångar Quantum Global, sa att en av de största utmaningarna som NFT-utrymmet står inför just nu är värdepapperslagarna ”som är hundra år gamla.” Dessa lagar måste uppdateras och ges mer klarhet, sa investeraren.

Men enligt de nuvarande lagarna medgav Kim att vissa typer av NFT:er kan börja ”likna lite som ett investeringskontrakt” i tillsynsmyndigheternas ögon.

Av särskild oro tog Kim upp så kallade NFT-försäljningar, som säljs till allmänheten innan något har gjorts ännu. Enligt investeraren har dessa typer av försäljning viss likhet med initiala mynterbjudanden (ICO), som ökänt fångade tillsynsmyndigheternas uppmärksamhet under 2017 års tjurmarknad för krypto.

”Hype, mani och eufori”

Samtidigt, när han kommenterade var NFT-marknaden för närvarande står i termer av framtida prispotential, varnade Anjan Vinod för att marknaden visar tecken på att vara överhettad.

”I sitt nuvarande tillstånd ser vi mycket hype, mani och eufori […] Jag tror att något sånt som 80% till 85% av volymen är knutet till en handfull samlingar,” sa Vinod och tillade ”vi har miljontals NFTs idag, det är väldigt lätt att skapa en NFT.”

Han fortsatte med att säga att för att marknaden ska bli hälsosammare måste ”mer mainstream-artister” tas in som kreatörer för att tillgodose en ny och bredare grupp av investerare.

Det är så vi tar ”nästa 100 miljoner människor till NFTs”, avslutade analytikern.
___
Läs mer:
– Liquidity Premium en drivkraft för NFT-priser och -värde
– S-koreansk tillsynsmyndighet säger att NFT inte är kryptotillgångar – och kommer (förmodligen) inte att beskatta dem

– NFT-stödd utlåningsmarknad stiger, 1,4 miljoner USD upplånad med en NFT som säkerhet
– FATF vill att länder ska bli seriösa om kryptoreglering, nämner NFT, DeFiSource link