NFT Powerhouse Animoca Brands når 5 miljarder USD värdering som Winklevoss & Soros går med i 359 miljoner USD-runda


Källa: En skärmdump, Instagram/thesandboxgame

Stort icke-fungibla token (NFT)-fokuserat företag Animoca varumärken sade nådde en värdering på 5 miljarder USD efter att ha genomfört en investeringsrunda på 359 miljoner USD.

Den senaste investeringsrundan för Animoca Brands leddes av Liberty City Ventures, med deltagande från en rad andra investerare inklusive 10T Holdings, C Ventures, Deltafonden, Gemini Frontier Fund, och många andra.

Soros Fondförvaltning och Winklevoss huvudstad, grundad av Tyler och Cameron Winklevoss, verkställande direktören och presidenten för Tvillingarna Trust Co., är också bland investerarna.

Enligt Animoca Brands kommer det nyintagna kapitalet att användas för fortsatta strategiska förvärv och investeringar, samt produktutveckling, och immateriella licenser.

Företaget sa att det siktar på att fortsätta sitt arbete för att ”bygga den öppna metaversen”, och tillade att detta kommer att göras genom att ge digitala äganderätter till användare genom blockchain-teknik och NFT:er. Detta öppnar upp möjligheter för decentraliserad finansiering (DeFi) och GameFi (spel + DeFi), tillgångsinteroperabilitet och ”ett öppet ramverk som kan leda till större rättvisa för alla deltagare”, skrev företaget.

Denna kapitalanskaffning kommer efter att företaget förra året tog in totalt 216,28 miljoner USD från investerare, heter det i meddelandet.

”Under 2021 såg vi en enorm tillväxt i detta område och Animoca Brands har varit en av de främsta ledarna i utvecklingen av denna industri. Vi tror att vi fortfarande befinner oss i de inledande stadierna av en ny internetrevolution, och det finns enorma möjligheter framför oss under 2022 och därefter, säger Yat Siu, medgrundare och verkställande styrelseordförande för Animoca Brands, i en kommentar.

Animoca Brands, ett stort företag inom NFT- och kryptospelområdet, känt för att ha utvecklat projekt som The Sandbox (SAND), har en portfölj med mer än 150 investeringar i olika NFT-relaterade företag och decentraliserade projekt, enligt sin hemsida. Bland projekten företaget investerar i är play-to-earn-spelet Axie Infinity (AXS), NFT-marknadsplatsen Öppet hav och utvecklare av kryptospel Dapper Labs.

Under tiden, tidigare denna månad, den Animoca-ägda sportfokuserade NFT-utvecklaren Lympo (LMT) skapade rubriker efter att hackare stal LMT 165,2 miljoner (värt cirka 16,5 miljoner USD före hacket) från dess operativa heta plånbok, vilket ledde till en kollaps i marknadspriset på LMT-tokens.

____

Läs mer:
– Binance Smart Chain, Animoca att satsa 200 miljoner USD på startups av kryptospel
– Microsoft gör en satsning på USD 69B Gaming & Metaverse

– Metaverse-trender 2022: Förbered dig på mer spel och nya virtuella upplevelser med NFT:er
– Crypto Fundraising 2022: Fler VC-, Metaverse-, Gaming- och regulatoriska frågor

– 5 nyckeltrender att titta på 2022 enligt Grayscales vd
– Krypto år 2022 kommer att lyfta fram nya och äldre nya trenderSource link