NFT och spel är inte korrelerade med krypto


Källa: AdobeStock / Jo Gtz

En nedgång i priserna på digitala tillgångar påverkar inte nödvändigtvis prestandan för icke-fungibla tokens (NFT) eftersom de fortsätter att skjuta i höjden trots kryptonedgångar, enligt distribuerad app (dapp) store DappRadar.

Till exempel, under det tredje kvartalet 2021, när kryptomarknaden kämpade för att återhämta förlusterna under andra kvartalet, blomstrade marknaden för NFT och genererade 10,7 miljarder USD i affärer. Likaså under fjärde kvartalet, då digitala tillgångar befann sig i en berg-och dalbana, fortsatte NFTs sin uppåtgående rörelse och behandlade 11,9 miljarder USD i handelsvolym.

”NFTs påverkades knappast av nedgången i kryptovalutor”, sade rapporten och tillade att ”trots de flyktiga kryptovalutornas cykler upprätthåller NFTs en stagnerande positiv trend.”

Hittills i år har kryptomarknaden sett turbulenta fluktuationer i priserna på de främsta kryptovalutorna. Å andra sidan har NFTs markerat en stark början, delvis tillskrivet lanseringen av Ser Rare ut NFT-marknaden, som steg som en rival till den stora marknadsplatsen Öppet hav.

DappRadar noterade att både antalet affärer och antalet unika aktiva plånböcker (UAWs) kopplade till NFT-dapps har ökat konstant. Sedan december 2021 har i genomsnitt 46 800 UAWs anslutit till Ethereum (ETH) NFT-dapps, vilket motsvarar en tillväxt på 43 % jämfört med siffran under tredje kvartalet 2021.

”Den obestridliga rollen som NFT:er spelar i både metaversen och play-to-earn-berättelserna har främst bidragit till positiva mätvärden i kedjan trots ogynnsamma makroindikatorer,” sa DappRadar och tillade att kändisar och stora varumärken som tar sig in i utrymmet ytterligare har stärkt rymdens tillväxt.

Dessutom sa rapporten att den ökande uppmärksamheten och investeringarna i den kommande metaversen bara gynnar NFT. Under loppet av 2021 har ett antal toppteknikföretag, inklusive Meta (tidigare Facebook) och kryptobörsen KuCoin, ägnade miljontals dollar till utvecklingen av metaversen.

”Eftersom utsikterna för den här typen av tillgångar onekligen är kraftfulla, kan individer se den negativa kryptovaluta-trenden som en köpmöjlighet, eftersom värdet för den underliggande tillgången, i det här fallet etern, sänker det faktiska priset på NFT,” sa rapporten.

När det kommer till NFTs som samlarobjekt, fann rapporten att Amerika ”fortfarande är den mest aktiva regionen”, med USA som leder DappRadar NFT-trafik ”överlägset”. Det följs av Filippinerna, Brasilien och Mexiko.

Som rapporterats, Aktivera Consulting, ett managementkonsultföretag, förväntar sig att NFT:er ska bli mainstream år 2022. I sin teknik- och mediautsikt för 2022 hävdade företaget att varje teknik- och medieföretag skulle behöva ta till sig denna innovation.

____

Läs mer:

– ”Skydd” av Walmart-patent visar vilja att omfamna krypto, NFT och Metaverse
– NFTs 2022: Från årets ord till vanliga adoptioner och nya användningsfall

– Investera i metaversen: 4 sätt att investera i virtuell framtid
– Metaverse-trender 2022: Förbered dig på mer spel och nya virtuella upplevelser med NFT:er

– Facebook lanserar investering på 50 miljoner USD i Metaverse Research, Partnerships
– KuCoin satsar 100 miljoner USD på Metaverse

– LooksRare överträffar OpenSea NFT-volymen med 20 gånger färre användare
– Students Selfie NFT-kollektion går upp 876 % i 24h volymSource link