NFT-marknaden svalnar igen när kryptopriserna stiger


Källa: AdobeStock / z1b

Marknaden för icke-fungibla tokens (NFT) visade tecken på en nedkylning förra veckan, även när priserna på många kryptotillgångar har varit på uppgång.

Enligt en ny rapport från kryptoanalysföretaget Delphi Digitalhar aktiviteten på NFT-marknaden avtagit under den senaste veckan, med volymen av NFT som handlas på Ethereum (ETH) som faller 35% vecka för vecka i USD-termer.

Dessutom har det totala antalet unika NFT-köpare minskat med mer än 20 % sedan förra veckan.

Noterbart sa företaget att NFT-handelsaktiviteten på andra blockkedjor än Ethereum, inklusive Solana (SOL), Avalanche (AVAX) och Flow (FLOW), också har minskat. ”Ethereum är dock fortfarande den dominerande kedjan för de flesta NFT-aktiviteter på långa vägar,” sa rapporten.

Delphi Digital påpekade vidare att,

”Dessa typer av nedgångar följer ofta perioder av extrem hype och spänning,” och noterar att cyklerna ”är hälsosamma för en marknad som denna, särskilt en som fortfarande till stor del drivs av spekulationer.”

Källa: Delphi Digital

Nedgången i NFT-försäljningen kan också ses i data från andra källor, inklusive en månadsvy över NFT-försäljningen i USD-termer från NonFungible.comsom visar en tydlig nedåtgående trend sedan början av februari.

Totalt spenderat USD på slutförd NFT-försäljning:

Källa: NonFungible.com

Andra indikatorer för tillståndet på NFT-marknaden — inklusive antalet aktiva marknadsplånböcker, primära och sekundära försäljningar, samt antalet unika köpare och säljare — visar också en tydlig nedåtgående trend.

Men även om de flesta indikatorer faller, verkar det genomsnittliga USD-beloppet som spenderas i NFT-transaktioner röra sig i motsatt riktning.

Enligt NonFungible.coms data har det genomsnittliga dollarbeloppet stigit från en nyligen lägsta nivå på 2 076 den 8 februari till 2 857 från och med måndagen.

Genomsnittligt NFT-försäljningsvärde i USD:

Källa: NonFungible.com

Värt att uppmärksamma är dock att även om aktiviteten var nere denna vecka som helhet är valar fortfarande aktiva i rymden.

Bara i måndags, Deepak Thapliyal, VD för Kedjeprotokollspenderade 23 miljoner USD i ETH för att få tag på en sällsynt pjäs från den enormt populära CryptoPunks samling. Köpet markerar det dyraste köpet av en Kryptopunk hittills, sa Delphi Digital i går.

Under tiden, data från dapp dataaggregator och analysföretag DappRadar idag visade att den en gång dominerande NFT-marknaden Öppet hav har sett Ser Rare ut överträffat det de senaste veckorna i termer av omsatt volym i USD. Den sistnämnda har sett mer än 14 miljarder USD transaktioner under den senaste månaden, jämfört med den förstnämndes månatliga volym på 3,75 miljarder USD.

Magiska Eden kom trea med en volym på drygt 252 miljoner USD.

Topp 4 marknadsplatser för NFT:er:

Källa: DappRadar

Noterbart är att nedgången i NFT-handeln har kommit då priset på bitcoin (BTC) har återhämtat sig med cirka 35% från sin lägsta januari på mindre än 33 000 USD. Klockan 14:47 UTC på tisdagen handlades BTC för 44 398 USD, upp 4,2 % för dagen och 1,1 % för veckan.

Samtidigt handlades ETH, som ofta används som valuta för NFT-transaktioner, för 3 136 USD, upp med 6,4 % för dagen och ned 0,5 % den senaste veckan.

____

Läs mer:
– Genom att ta bort LooksRares USD 8,3 miljarder i tvätthandel är OpenSea fortfarande den dominerande NFT-marknadsplatsen
– NFT Infrastructure Moves: OpenSea förvärvar Dharma, Coinbase samarbetar med Mastercard

– Super Bowl Crypto-annonser, vilken var mest intressant?
– Den brittiska skattemyndigheten konfiskerar 3 NFT i bedrägeriärende som en första

– Metaverse-trender 2022: Förbered dig på mer spel och nya virtuella upplevelser med NFT:er
– The Future of NFTs: A Race Between Traditional Businesses and Crypto-based Financial ServicesSource link