NFT är ”Gateway Drug to Crypto”, fler länder kan anta Bitcoin 2022


Källa: Adobe/Rokas

När 2022 närmar sig med stormsteg har fler ledare inom kryptorymden tittat in i kristallkulan för att försöka förutsäga vad det nya året kommer att ge när det gäller nya trender, framväxande berättelser och regleringar runt om i världen.

Enligt branschens insiders Cryptonews.com talade med, kommer ett antal trender som redan kan ses i kryptorymden att fortsätta att stärkas nästa år, med icke-fungibla tokens (NFT), metaversen och kryptospel som nyckelorden.

1. Intresset för NFT kommer att ”snöboll” 2022

En av de mest efterlängtade trenderna för det kommande året är ett ännu starkare intresse för digital konst och NFT, även om fältet redan har sett en massiv boom i år. Detta var den mest överenskomna trenden för 2022 bland experterna som delade sina kommentarer med oss, och vissa sa att året kommer att bli ännu starkare än 2021 för det digitala konstrummet.

Enligt Justin Banon, medgrundare av det decentraliserade handelsnätverket Bosonprotokoll, intresset för NFT-sektorn, som han sa redan har ”ökat exponentiellt”, kommer att fortsätta att ”snöbolla” 2022.

”[I]I början av året kom försäljningen av de mest populära NFT:erna in på cirka 64 miljoner USD per månad. Vi ser nu 41 miljoner USD i NFT-försäljning per dag”, sa Banon.

På liknande sätt, Mance Harmon, VD och medgrundare av Hedera Hashgraph (HBAR) var också hausse på NFT-sektorn.

”NFT kommer att vara inkörsportläkemedlet till krypto,” sa Harmon om hur han förutser framtiden för den digitala konstmarknaden, och hur det kommer att leda till ett större antagande av krypto mer brett.

”Om vi ​​går tillbaka 25 år, interagerade de flesta av befolkningen aldrig med Worldwide Web innan de använde e-post,” påminde Harmon läsarna och tillade att ”precis som e-post lockade användare till webben, kommer NFT:er att dra användare till Web 3.0.”

Och medan vissa personer tidigare har uttryckt oro över hur hållbar NFT-boomen i år verkligen har varit, tror andra att boomen långt ifrån är över.

”Under 2022 kan vi förvänta oss att NFT:er fortsätter på en uppåtgående bana, givet tillräckligt regulatoriskt andrum,” förutspådde Witek Radomski, medgrundare och teknisk chef för blockchain-spelplattformen Enjin (ENJ).

2. Spel och metaversen

”Metaversen kommer att bli det nya gränssnittet för människor att engagera sig med webben och varandra”, säger Boson Protocols Justin Banon. Han tillade att denna trend också kommer att sträcka sig till ”de saker vi äger”, och att dessa saker kommer att börja ”flytta sig flytande mellan den virtuella och fysiska världen.”

”Digital-till-fysisk handel är en av de största detaljhandelstrenderna just nu, och de varumärken som får det rätt har ögonen på priset,” sa Banon vidare.

Han tillade att en viktig debatt för sektorn kommer att vara den mellan ”öppna kontra slutna metaverser.”

Samtidigt Don Norbury, Head of Studio på kryptospelföretaget Splitter förutspådde att kryptobaserat spel kommer att bli ännu mer populärt, och att vi kommer att se en ökad sammanslagning mellan blockchain och traditionella spelgemenskaper.

Det här är ”en utmanande uppgift”, sa Norburry, samtidigt som han tillade att det är genomförbart om utvecklare ”gör spel som folk vill spela helt enkelt för att de är roliga och engagerande.”

3. Skalbarhet och interoperabilitet

”När kryptoadoptionen fortsätter att accelerera, kommer samtal om skalbarhet och interoperabilitet att fortsätta”, säger Li Jun, grundare av Ontologi (ONT).

Han tillade att även om traditionella offentliga blockkedjor förblir ”kärnbärarna” av Web3, behövs förändringar.

”Blockstorleksbegränsningar, låga hastigheter, nätverksbandbredd och interoperabilitet” är alla utmaningar som måste åtgärdas 2022, sa Ontologys grundare.

4. Bitcoin fortsätter att dominera, men marknaden kan falla

En av experterna som delade sina kommentarer med, kommenterar det aktuella läget på marknaden för digitala tillgångar Cryptonews.com uppmanade till försiktighet:

”De stigande globala räntorna och inflationstakten kan ha en inverkan på finansmarknaderna, vilket i sin tur kan testa motståndskraften hos kryptotillgångspriserna mot ovannämnda marknadsfluktuationer”, säger Kay Khemanu, vd på handelsplattformen. Spectre.ai.

Men även om vissa makrofaktorer kan tynga den bredare kryptomarknaden 2022, sa andra experter att antagandet av den viktigaste digitala tillgången, bitcoin (BTC), förväntas fortsätta.

”Under 2022 förväntar vi oss att fler länder kommer att följa El Salvadors ledning och anta Bitcoin som lagligt betalningsmedel, särskilt länder i Latinamerika och Asien”, säger Sebastian Markoswsky, Chief Strategy Officer på Bitcoin ATM-leverantören Coinsource.

Andra var också hausse på bitcoins relativa styrka och sa att mynt som ethereum (ETH) är ”långt långt” från att gå om bitcoin. Enligt Timo Lehes, medgrundare av DeFi-plattformen Svärmmarknader, kommer Bitcoin att fortsätta att behålla sin dominans när det gäller marknadsvärde, med angivande av:

”Medan alternativ som Ether nu är ett övertygande fall för investeringar, är marknaden fortfarande långt ifrån ett ”vändande” ögonblick, säger Lehes.

____

Läs mer:
– Kryptoindustriinsiders delar de bästa Ethereum-, DeFi-, Gaming- och TradFi-trenderna för 2022
– Trender för kryptoreglering 2022: Fokus på DeFi, Stablecoins, NFTs och mer

– Aktivera Räknar med att NFT:er ska bli mainstream 2022
– Prisprognoser för Bitcoin och Ethereum för 2022

– Exec vill att Meta ska titta på NFT, DAO och Blockchain Expansion nästa år – Rapport
– NFTs orsakar blodbad i den senaste South Park Special

– Blockchain Gaming Adoption Jumps, Men regel- och utbildningshinder är höga – Undersökning
– Bitwise, Nexo Lägg till finansiella produkter för rika NFT-investerare

– Kryptospel kan bli Blockchain ’Killer App’, säger Atari Exec
– Kryptospel exploderar in i den lekfulla framtiden



Source link