Nej, Facebook har inte upphävt sitt kryptoannonseringsförbud


Källa: AdobeStock / Rokas

Meta, moderbolaget till sociala mediejättar Facebook och Instagram, har nyligen uppdaterat sina behörighetskriterier för att köra kryptoannonser och har lagt till totalt 24 fler regulatoriska licenser till sin lista över accepterade licenser.

Även om flytten markerar framsteg i Facebooks långvariga policy som hindrade kryptoföretag från att visa annonser på sina tjänster, är företaget fortfarande långt borta från att dra sig tillbaka från sitt förbud mot kryptoannonser.

Före den här uppdateringen krävde företaget att kryptoföretag skulle skicka in en ansökan som beskriver om de handlas på en offentlig börs och vilka licenser de har. Nu fokuserar det bara på relevanta kryptolicenser.

”Vi gör det här för att kryptovalutalandskapet har fortsatt att mogna och stabiliseras de senaste åren och har sett fler statliga regleringar som sätter tydligare regler för deras bransch,” sa Facebook.

Det finns dock väldigt få kryptoföretag som innehar de kvalificerade licenserna.

Till exempel i USA bör kryptoplattformar som tenderar att visa annonser på Facebook antingen ha en registreringslicens för Money Services Business (MSB) från Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) eller en BitLicense från New York State Department of Financial Services (NYSDFS).

För att sätta detta i perspektiv gillar ett begränsat antal kryptoföretag Myntbas, Cirkel, och Robinhood Crypto faktiskt är kvalificerade att visa annonser. Å andra sidan, majoriteten av kryptoföretag, inklusive börser som Binance.US och FTX.US som inte har de godkända licenserna kommer inte att kunna visa annonser på Facebook.

När vi nämner detta, Ouriel Ohayon, VD och medgrundare på den mobila kryptoplånboken ZenGo, hävdade att endast ”2% av alla kryptorelaterade tjänster” kommer att vara berättigade.

”Twitter. Facebook. Tiktok har alla ett tydligt förbud mot kryptoannonser,” Ohayon sa, och tillägger att detta är ”en vektorattack mot branschen eftersom onky centraliserade förvaringstjänster har en chans att berätta vad krypto *är*.”

Ohayon uppgav också att media inte rapporterade nyheterna särskilt exakt.

Annonser från de som annonserar saker som kryptohändelser ”fortsätter att vara undantagna från att behöva söka förhandsgodkännande”, noterade Bloomberg och tillade att de tidigare godkända annonsörerna inte kommer att påverkas av förändringen.

I slutet av oktober bytte Facebook sitt företagsnamn till ”Meta”, ett drag som var tänkt att återspegla företagets seriösa avsikter med att bygga metaversen. Plattformen har också dedikerat en fond på 50 miljoner USD för att ”ansvarsfullt” utveckla metaversen.

____

Läs mer:

– Meta förlorar sin kryptochef som chef för Novi Wallet David Marcus kliver åt sidan
– Facebook Metaverse Drive kunde se Diem Stablecoin spela en nyckelroll

– Metaverse-tokens förlänger rallyt efter Facebooks Meta Move
– Facebook lägger till 10 000 jobb i EU för Metaverse-projektet

Source link