Near Raises USD 150M, Pakistans centralbank vs. Crypto, Bitstamps tillväxtplan + fler nyheter


Källa: Adobe/FellowNeko

Få ditt dagliga, lite stora sammandrag av kryptotillgångar och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.

__________

Nyheter om investeringar

 • ”High-performance blockchain” Near (NEAR) Protocol sa att det har samlat in 150 miljoner USD i sin senaste finansieringsrunda, ledd av Tre-pilar Kapital med deltagande från flera kryptonative fonder inklusive Mekanism kapital, Dragonfly Capital, a16z, bland andra. Omgången inkluderade också flera toppänglar inklusive Alan Howard, Santiago Santos och Aave (AAVE) grundare Stani Kulechov. ”Finansieringen kommer att användas för att påskynda införandet av Web3-teknologier genom ekosystemfinansiering, utveckla NEARs regionala nav och öka medvetenheten om varumärket, projekten som bygger på NEAR och dess globala gemenskap till nya målgrupper,” sa teamet.
 • Uppstart av kryptotjänster Noll Hash meddelade att de har samlat in 105 miljoner USD i en insamlingsrunda i serie D. Företaget sa att det skulle använda intäkterna från rundan för att fortsätta utöka sina lag för efterlevnad, marknadsföring, produkt och ingenjörer.
 • Emittent av börshandlad fond (ETF). Förenkla Asset Management lämnade in en ansökan om att lansera Simplify Volt Web3 ETF, som skulle handlas under tickern WIII. WIII skulle investera upp till 10 % av sina totala tillgångar i Gråskala Bitcoin Trust (GBTC) och skulle också använda en alternativstrategi för att skydda sig mot risker.

Reglernyheter

 • De State Bank of Pakistan (SBP) rekommenderade att förbjuda kryptovaluta, och hävdade i dokument som lämnats in i ett pågående rättsfall att det skulle orsaka kapitalflykt, rapporterade Reuters. Centralbanken noterade att alla kryptovalutor utfärdades utanför Pakistan, och pakistanska invånare som köpte sådana tokens skulle skicka kapital utomlands.
 • En grupp tvådelade lagstiftare med uppgift att övervaka USA Commodity Futures Trading Commission (CFTC) bad den nyligen bekräftade ordföranden Rostin Behnam att ge vägledning om kryptotillgångar och byråns roll i att reglera dem. Frågorna inkluderar storleken och omfattningen av kryptomarknader, kryptokriminalitet och hur den skiljer sig från brott på traditionella finansiella marknader, och CFTC:s befogenhet att ”skydda kunder och säkerställa marknadsintegritet.”
 • Kryptoförvarare Xapo har överlämnat sin BitLicense, som den först fick 2018, enligt New York Institutionen för finansiella tjänster (NYDFS), USA. Det stod inte varför företaget gjorde det, men överlämnandet av licensen var Xapos beslut.

Utbyter nyheter

 • Bitstamp överväger att gå in på nya marknader som aktier, icke-fungibla tokens och kryptoderivat, sa Bobby Zagotta, VD för Bitstamp USA Inc., till Bloomberg, med hänvisning till ”betydande investeringar” i dessa områden och fördelen med att behålla användarna på plattformen för affärer över tillgångsklasser.
 • Tvillingarna meddelade förvärvet av BITRIA, tidigare Blockchange Inc., en plattform för förvaltning av digital tillgångsportfölj designad för förmögenhets- och kapitalförvaltare. ”Integrationen av BITRIAs teknologi med Geminis förvarings- och utbytesmöjligheter ger rådgivare tillgång till hela kryptoekosystemet och möjligheten att hantera sina kunders portföljer från ett gränssnitt”, skriver börsen.
 • Latinamerika utbyte Bitso blev den första kryptosponsorn för det mexikanska landslaget, kallad Selección Mexicana de Fútbol. Teamet kommer att arbeta med Bitso för att erbjuda kryptoutbildningsmöjligheter i Mexiko och även utveckla en serie NFT:er som börsen kommer att distribuera.

CBDCs nyheter

 • De House of Lords ekonomiutskott väckte oro i en ny rapport om att Storbritanniens projekt för digital valuta (CBDC) i Storbritannien kan hota stabiliteten i banksystemet och injicera centralbanken i kontroversiella debatter om integritet. ”Konceptet verkar utgöra en stor risk för mycket liten belöning,” sa de.
 • De Israels bank expanderar sin forskning inom CBDC, men dess utbyggnad är fortfarande hypotetisk givet frågor som sträcker sig från tokens kostnad till påverkan på banksystemet, rapporterade Bloomberg, med hänvisning till Yoav Soffer, chef för bankens digitala shekel-projekt.

Blockkedjor och DLT-nyheter

 • Solana (SOL) skulle kunna ta marknadsandelar från Ethereum (ETH) tack vare dess differentierade design, enligt Business Insider, med hänvisning till amerikanska banken analytiker Alkesh Shah.
 • De IOTA fundament sade att det har valts ut att konkurrera med fyra andra projekt i den andra av tre omgångar av EU:s blockchain förkommersiell upphandlingsprocess. Detta följer fas 1, där IOTA Foundation och sex andra projekt valdes ut bland över 35 sökande.
 • Web3.0 Community Innovation Festival ETHdenver återvänder från 11 till 20 februari 2022 och kommer att samla 5 000+ personligen och 30 000+ virtuella deltagare, vilket inkluderar tusentals hackathon-deltagare som kommer att tävla om över 1 miljon USD i belöningar och priser, samt upp till 2 miljoner USD i investeringskapital. Det Ethereum-fokuserade evenemanget är gratis att delta i och kommer att köras både live och virtuellt.

NFTs nyheter

 • Kina-stödd Blockchain Services Network kommer att introducera infrastruktur denna månad för att stödja icke-fungibla tokens (NFT), rapporterade South China Morning Post (SCMP). He Yifan, verkställande direktör för Red Date Technology, som tillhandahåller teknisk support till BSN, sa till SCMP att icke-fungibla tokens ”inte har några juridiska problem i Kina” så länge de inte har något att göra med kryptotillgångar.

Web3 nyheter

 • DeFi Alliance, en Web3-startaccelerator, sa att det nu har blivit Alliance DAO (en decentraliserad autonom organisation), ”världens första digitala startup-nation, för att accelerera de bästa Web3-startupen.” Under de kommande månaderna kommer Alliance att börja ta form, tillade de.

Juridiska nyheter

 • Mjukvaruingenjören Joseph Kent lämnade in en grupptalan i New Yorks federala domstol mot en decentraliserad finanstjänst (DeFi) som heter PoolTogether, som beskriver sig själv som ett ”prisspel utan förlust” och uppmuntrar användare att spara sina kryptotillgångar genom att erbjuda dem chansen att vinna priser från räntan som genereras av de insamlade medlen, enligt Wall Street Journal. Rättegången har ifrågasatt lagenligheten av PoolTogethers verksamhet och säger att systemet i huvudsak är ett lotteri och förbjudet enligt New Yorks lag.

Karriärnyheter

 • Kryptoföretag GSR utnämnd fd Citadel Securities verkställande direktör John MacDonald som dess Chief Technology Officer (CTO).
 • Kryptoutbyte BitMEX har utsett Marcus Hughes till deras Chief Risk Officer, som också kommer att sitta i deras verkställande styrelse.Source link