Nästan en av två respondenter planerar att använda krypto för betalningar på två år


Källa: Adobe/terovesalainen

Kryptovaluta-betalningar representerar en av fyra viktiga nya betalningsmetoder, och 45% av de undersökta kunderna planerar att använda den när de gör icke-kontanttransaktioner inom de närmaste två åren, en ny rapport från IT-konsultföretaget Capgemini visade.

Enligt rapporten sa mindre än 10% av de tillfrågade i en undersökning som omfattade 6300 kunder och 210 betalningschefer över hela världen att de har använt kryptovalutor för att göra betalningar. Betalningsmetoden ingick dock fortfarande som en ”framväxande betalningsmetod” som företaget hävdar att nästan hälften av alla kunder kommer att använda under de närmaste 1-2 åren.

Annat än kryptovaluta var de framväxande betalningsmetoder som Capgemini framhöll var kreditkortliknande alternativet ”köp nu betala senare”, ”osynliga betalningar” -teknologier som används av automatiserade närbutiker som Amazon Gooch ”biometriska betalningar” som använder fingeravtryck eller ansiktsigenkänning för att godkänna betalningar.

Av rapportens resultat att döma har cirka 35% av kunderna redan problem med traditionella betalningsmetoder på grund av en ökning av gränsöverskridande betalningsbehov. Dessutom är många också oroade över höga transaktionsavgifter på sina betalningar, liksom bristen på standardisering i internationella betalningar, heter det i rapporten.

Källa: Capgemini

Rapporten kommenterar de steg som handlare och företag tar för att ta sig an utmaningen att förenkla betalningar för kunder.

”Kryptovaluta -betalningar blir ett allt populärare alternativ bland företag, även om den nuvarande antagandet är på väg”, heter det i rapporten. Det fortsatte att nämna PayPal och Yum Brands som företag som redan har börjat stödja krypto, och eBay som ett exempel på ett företag som ”aktivt utforskar möjligheterna”.

Men även om intresset för kryptovalutor redan ökar noterade Capgemini att det ser volatiliteten på denna marknad som ett tecken på att kryptomarknaden ännu inte har mognat.

”Ändå tar kryptokopplade kort ledningen i kryptobetalningsutrymmet som drivs av globala kortspelarinitiativ för att skapa ett bördigt ekosystem för kryptobetalningar”, avslutades rapporten.
____
Läs mer:
– Det här är vad Stripe kan ge till kryptobordet
– Bitcoin accepteras i Starbucks, McDonald’s och överallt i El Salvador

– Brist på kunskap är viktigare än volatilitet för krypto -nykomlingar
– Bitcoin Lightning Network växer snabbare än du trorSource link