Nasdaq-noterat företag erbjuder utdelningar i Bitcoin, aktier skjuter i höjden


Källa: iStock/zodebala

Det USA-baserade börsnoterade blockchain-infrastruktur- och analysföretaget BTCS har meddelat att de kommer att erbjuda utdelningar som betalas ut i bitcoin (BTC) till sina aktieägare, vilket tydligen blir världens första offentliga företag att göra det.

Enligt ett tillkännagivande från BTCS på onsdagen kommer företaget att ge investerare möjlighet att få sina utdelningar utbetalda i bitcoin senare i år, och säger att ”antagande av kryptovaluta och ekonomisk frihet” är avgörande för företagets etos.

Efter dagens tillkännagivande, aktier i BTCS på Nasdaq börsen hoppade nästan 40% på bara 15 minuter efter att marknaden öppnade. Klockan 09:42 ET (14:42 UTC) stod aktien i 4,23 USD, upp från ett slutkurs i går på 3,03 USD.

Bitcoin-utdelningen – kallad ”Bividend” av företaget – kommer att baseras på bitcoins marknadspris i US-dollar från och med ex-dividenddagen, sade företaget, som har utvecklat infrastruktur för blockchain-teknik sedan 2014, vidare.

BTCS sa att de avser att betala en utdelning på 0,05 USD per aktie, med datum för ex-utdelning den 16 mars i år. Det betyder att alla som vill få utdelning i BTC måste bli aktieägare i BTCS före det datumet.

Befintliga aktieägare har under tiden fram till den 17 mars på sig att välja att få utdelningen i BTC. De som inte väljer att delta kommer istället att få samma belopp som betalas i amerikanska dollar, sa företaget.

”Vi vill belöna våra långvariga aktieägare för deras fortsatta stöd och uppmuntra ekonomisk frihet genom att tillhandahålla medel för att möjliggöra direkt ägande av Bitcoin och andra digitala tillgångar,” sa Charles Allen, VD för BTCS, i en kommentar.

När det gäller framtida utdelningar lovade företaget inte att de kommer att göras i BTC, men sa att det ”utvärderar lämpligheten av framtida Bividends.”
___
Läs mer:
– MicroStrategy-aktier hoppar när företaget köper mer Bitcoin för 49 000 USD
– Regulatorer lär sig från krypto för att ta sig an pump och tippar i aktier

– Topp 7 Bitcoin & Crypto Mining aktier du kan lägga till din aktieportfölj

– De flesta kryptor korrelerade med aktier, inte med guld – Analytiker
– Dussintals ”ESG-företag” har ”krypande exponering” för kryptoSource link