MyCryptoMetaMask Ethereum Move, Solana Pay, Bitcoin Savings Plan + Fler nyheter


Källa: A Screenshot, Instagram/metamask.io

Få ditt dagliga, lite stora sammandrag av kryptotillgångar och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.

__________

Plånböcker nyheter

 • Ethereum (ETH)-fokuserat blockkedjeföretag ConsenSys förvärvat djupt rotat Ethereum-gränssnitt MyCrypto att samarbeta med Web 3-plånboken Metamask. MetaMask och MyCrypto kommer att kombinera sina ansträngningar under en delad banner, i syfte att ge användarna en förbättrad upplevelse som är mer omfattande och säker, tillade de. ”På längre sikt strävar vi efter att utvecklas till en heltäckande, Ethereum-första svit av produkterbjudanden med öppen källkod, icke-förvaringsbara produkter över alla plattformar,” sa MyCrypto.

Betalningsnyheter

 • Solana (SOL) sa att de lanserade ett nytt betalningsprotokoll kallat Solana Pay för att göra det möjligt för handlare att acceptera kryptobetalningar direkt från konsumenter. Protokollet tillhandahåller en specifikation som tillåter konsumenten att skicka stabila mynt, såsom USD-mynt (USDC), från sin plånbok direkt till handlarens konto, och omedelbart lösas med kostnader mätt i bråkdelar av ett öre, sa de.
 • Globalt internetfinansieringsföretag Cirkel meddelade stöd för sitt USDC stablecoin på Flödesnätverk, en blockchain-plattform skapad av Dapper Labsmed ekosystem av olika NFT-projekt.
 • Online betalningslösning AstroPay lanserade sitt erbjudande om kryptotillgångar. Alternativet är för närvarande tillgängligt på utvalda tillväxtmarknader och det finns planer på att rulla ut det ytterligare.

Adoptionsnyheter

 • Bitcoin företag NYDIG tillkännagav lanseringen av en Bitcoin Savings Plan – ett personalförmånsprogram som låter en anställd konvertera en del av sin lönecheck till bitcoin (BTC). Anställda väljer vilken procentandel av sin lön de vill automatiskt konvertera till bitcoin.
 • Ryssar äger mer än RUB 16,5trn (USD 214 miljarder) i krypto, rapporterade Bloomberg, med hänvisning till en uppskattning som Kreml och regeringstjänstemän använder för att skapa en plan för att reglera branschen. Uppskattningen beräknades förra månaden genom att analysera IP-adresserna för de största användarna av kryptobörsen samt annan information.
 • Digital tillgångsplattform Bakkt meddelade det Hannover Community Bank kommer att gå med i sitt early adopter-program för att ansluta till Bakkts kryptoplattform, som kommer att erbjuda bankens kunder tillgång till bitcoin och eter genom bankens mobilbankapp. Bakkts kryptoanslutningslösning förväntas lanseras under andra kvartalet 2022 och Hanover Banks deltagande är villkorat av en framgångsrik integration med bankens kärnprocessor, tillade de.

Nyheter om investeringar

 • Förvaltare för börshandlad fond (ETF). VanEck meddelade lanseringen av sin första kryptofond. Fonden är noterad som en börshandlad note (ETN) på Deutsche Borse Xetra och SEX schweiziska utbyten med exponering för bitcoin, ETH, polkadot (DOT), SOL, tron ​​(TRX), lavin (AVAX) och polygon (MATIC).
 • tyskt utbyte Deutsche Börse utökade sitt produktutbud för krypto-ETN och ökade från 4 till 36 produkter från 8 leverantörer i slutet av 2021. Den genomsnittliga månatliga handelsomsättningen ökade till över 1 miljard euro (1,13 miljarder USD), eller med 922 %, sa de.
 • Teknikföretag DeFi Technologies meddelade att dess dotterbolag Tapperhetsom fokuserar på digitala börshandlade produkter (ETP), fick godkännande att börja handla med SOL på Boerse Frankfurt Zertifikate AG. Handeln med Valor Solana ETP börjar den 2 februari.
 • Binance Labsriskkapital- och innovationsinkubationsarmen för kryptoutbyte Binancetillkännagav sin senaste strategiska investering i spelets metaverse-plattform StarryNift. Inga andra detaljer om transaktionen lämnades.
 • Institutionellt företag för kryptohandelstjänster BCB Group förvärvade blockchain och digitala tillgångar butik LAB577 för en hemlig summa. De två företagen har arbetat tillsammans i fyra år och tillägger att de ”delar en gemensam vision om att göra det finansiella systemet rättvist, inkluderande och hållbart via innovation.”

Utbyter nyheter

 • Binance har begränsat totalt 281 personliga konton som tillhör nigerianska användare, rapporterade Reuters. De tillade att börsens VD Changpeng Zhao (CZ) berättade för dessa kunder i ett brev att beslutet togs för att säkerställa användarsäkerheten, men också på begäran av internationella brottsbekämpande myndigheter.
 • En bit av den inaktiva BTC som stals 2016 Bitfinex börshack flyttade från hackarens plånböcker till en okänd plånbok på tisdagen i totalt 20 transaktioner, som upptäckt av blockchain analytics bot Whale Alerts. En summa på 64 641,29 BTC, värd nästan 2,5 miljarder USD i skrivande stund, flyttades. Detta är mer än hälften av det stulna beloppet, som uppskattas till cirka 120 000 BTC.
 • Digital tillgångsplattform Amber Group tillkännagav förvärvet av kryptobörs DeCurret av Amber Groups dotterbolag WhaleFin Japan. Transaktionen markerar Amber Groups inträde i Japan, efter att ha förvärvat en Crypto-Asset Exchange Service Provider (CAESP) registrerad hos Japan Financial Services Agency (FSA).

Stablecoins nyheter

 • USA Federal Reserve släppte en ny forskning om stablecoins, som påstod att dollarbundna stablecoins har uppvisat ”säkra tillgångskvaliteter” jämfört med andra kryptotillgångar. Men en körning (eller massinlösen av tillgångar i säkra tillflyktsorter) kan allvarligt störa marknaderna, så författarna rekommenderar revisioner och likviditetskrav för att mildra nedfallet av potentiella körningar.

Reglernyheter

 • UNICEFa Förenta nationerna byrå som tillhandahåller humanitärt och utvecklingsbistånd till barn runt om i världen, sa att mainstreaming av digitala valutor skapar ett behov av nya skyddsåtgärder utformade för att skydda barn. Välgörenhetsorganisationen noterade också att kryptotillgångar kan skada barn direkt genom att underlätta ”oreglerade transaktioner som stödjer barnhandel, sexuellt utnyttjande, försäljning och köp av innehåll som visar barnmisshandel och bedrägeri och utpressning av barn.”

CBDCs nyheter

 • Jamaica kommer att rulla ut sin digitala valuta över hela landet under det första kvartalet i år som en del av ett försök att sänka transaktionskostnaderna och tillhandahålla finansiella tjänster till medborgare som inte använder banker, rapporterade Reuters, med hänvisning till en centralbankstjänsteman.

NFTs nyheter

 • Gif-spelskaparen av det icke-fungibla token (NFT)-baserade spelet Tezotopia, tillkännagav ett partnerskap med Web 3-plattformen för identitetslösningar Talao för att ge nya upplevelser till spelare. Med Talaos Passport3-teknologi ska Tezotopias spelare kunna dela sina avatarers identiteter eller deras data, samtidigt som de respekterar spelarnas integritet, samt bevisa att de är studenter, VIPs, befintliga kunder och över 18 utan att avslöja deras data, hävdar de.

Karriärnyheter

 • Före detta Varlds ekonomiskt forum verkställande direktören Sheila Warren kommer att bli VD för lobbygruppen Kryptorådet för innovation (CCI). Medan hon var på forumet utökade Warren organisationens portfölj i sina roller som chef för data, blockchain och digitala tillgångar och grundare av forumets blockchain och distribuerade ledger-teknologiplattform.

Source link