Myanmars exilregering omfamnar Tether för att bekämpa militärregim


Källa: AdobeStock / RuskaDesign

Myanmars skuggregering har erkänt tether (USDT) som sin officiella valuta – med planer på att använda stablecoin för att samla in pengar till en kampanj mot landets militärjunta.

De Nationell enhetsregering (NUG), en enhet som inrättats av anhängarna till Myanmars avsatta premiärminister Aung San Suu Kyi, omfamnar tjuder efter beslutet i maj Myanmars centralbank som förklarade kryptovalutor olagliga. Överträdare hotas med fängelse och ekonomiska påföljder, rapporterade Bloomberg.

Skuggfinansminister Tin Tun Naing sa att oppositionsgruppen kommer att använda stablecoin för ”inhemskt bruk för att göra det enkelt och påskynda nuvarande handel, tjänster och betalningssystem”.

Politikerna som ingår i exilregeringen avsattes från makten i februari förra året när Myanmars väpnade styrkor, ledda av seniorgeneralen Min Aung Hlaing, fängslade och ersatte dem sedan med militärstödda tjänstemän.

Statskuppen har drivit många bland Myanmars invånare mot att satsa sin ekonomiska framtid på krypto.

”Jag visste att den lokala valutan skulle devalvera kraftigt förr eller senare, och även om kryptovalutor inte används i stor skala, tror jag [this] kommer att hända” sa en burmesisk man i 20-årsåldern till den lokala TV-sändaren Thai PBS World.

”Om människor kan se potentialen i en decentraliserad valuta, som tillåter dem att skydda sina investeringar bättre och ta del av den globala ekonomin, samtidigt som de inte behöver vara beroende av en korrupt regering, kan det leda till en utbredd adoption”, sa han.

Att samla in bidrag i tjuder kommer att ge NUG en extra inkomstkälla för att finansiera sin kamp mot Myanmars militärregim.

Senast tog NUG in cirka 9,5 miljoner USD under de första 24 timmarna av en försäljning av de så kallade Spring Revolution Special Treasury Bonds. Instrumentet för direktlån såldes till Myanmars diaspora över hela världen för att hjälpa till att återställa demokratin i den oroliga sydostasiatiska nationen.

____

Läs mer:

– Metatester Stablecoin-överföringar via WhatsApp
– Japanese Regulator Eyes Stablecoin, plånboksföreskrifter 2022

– USA:s senat kräver svar från Stablecoin-utgivare, uttrycker ”oro”
– ECB publicerar ett nytt ramverk för tillsyn som kommer att inkludera Stablecoins

– ”Brad Sherman Meme Coin Ecosystem” växer när hamster pumpar och mungo ansluter sig till festen
– Brist på transparens fördärvar El Salvadors Bitcoin-antagande, säger kritiker

– Sydkoreas potentiella nästa president kallar krypto ”ett medel för handel och investeringar”
– Nästa tyska regering kräver kryptoreglering, Blockchain-investeringarSource link