Miljardärer på Bitcoin, Binance Bans China, a16z’s Lobbying Operation + More News


Källa: En skärmdump av video, Youtube/CNBC

Få din dagliga, stora storlek av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter-undersök historierna som flyger under radarn i dagens kryptonyheter.

__________

Investeringar nyheter

 • ”Jag kan inte berätta om [BTC is] går till 80 000 USD eller 0. Men jag tror att det finns en enorm roll för en digitaliserad valuta, säger Larry Fink, VD för världens största kapitalförvaltare, Svart sten, berättade för CNBC.
 • Under tiden Barry Sternlicht, en amerikansk miljardär och medgrundare, ordförande och VD för investeringsfonden Starwood Capital Group, förklarade varför han äger BTC:
 • USA-baserad kryptoplattform Voyager Digital Ltd. tillkännagav att företaget självt, dess helägda dotterbolag LGO Europe SAS och dess ledarskap har förklarats ”Fit and Proper” för att fungera i Frankrike och Europeiska unionen. ”Utnyttja det senaste förvärvet av Coinify, som har helt kompatibla KYC- och AML-lösningar samt fiat-ramper i över 20 valutor, är Voyager positionerat för en första lansering av vår handelsapp i vissa europeiska länder sent i kvartalet i mars 2022, ”Steve Ehrlich, VD och Co -grundare av Voyager, citerades.
 • Marcy Venture Partners, riskkapitalföretaget som grundades av Shawn ’JAY-Z’ Carter, investerar i rumsliga LABS (sLABS), en teknisk inkubator med fokus på metaverse och blockchain-baserade produkter, enligt Billboard. sLABS siktar på att lansera sin första produkt som kallas nästa år LNQ, en blockchain-aktiverad hårdvaruplattform som ska ge unga skapare bättre verktyg för att använda metaversen.
 • Blockchain -accelerator Morningstar Ventures har tillkännagivit en investeringsfond på 15 miljoner dollar för projekt som bygger med Elrond (EGLD) blockchain -teknik, samt en ny strategisk Elrond -inkubator i Dubai. Det första projektet som får en strategisk placering från Morningstar -fonden är helhet, en reality-medieplattform som försöker lägga till nya dimensioner för varje bilresa genom användning av Virtual Reality, rörelsessensorer och haptiska feedback-enheter, med en innehållsekonomi som körs på Elrond-blockchain.
 • Bitcoin gruvföretag Greenidge Generation Holdings planerar att sälja femåriga obligationer till ett värde av 50 miljoner dollar, enligt en ansökan hos US Securities and Exchange Commission (SEC). Greenidge räknar med att höja cirka 48,25 miljoner USD från försäljningen, som den kommer att använda för att betala tillbaka andra skulder och finansiera investeringar och framtida förvärv.
 • Jambb, en digital komedi -samlarobjektmarknad, sa att den har stängt $ 3,5 miljoner i fröfinansiering och meddelat att den siktar på en officiell lansering på Flow blockchain i början av november. Omgången leddes av Arrington Capital och Animoca Brands.

Utbyter nyheter

 • Binance tillkännagav att det kommer att avnotera CNY: s handelszon och sluta tillhandahålla tjänster till användare på fastlandet, eftersom de uppger att de drog sig ur den regionen 2017. Alla användare som fortfarande finns på plattformen kommer att få sina konton ändrade till ”endast uttag” och de kommer att måste stänga sina konton inom sju dagar.
 • Binance och SS Lazio SpA har tecknat ett partnerskapsavtal där utbytet blir klubbens nya huvudtröja för Jersey. Det sponsrande partnerskapet har en löptid på två år med option på ett tredje, för ett totalt värde, under treårsperioden, mellan fast och rörligt, på över 30 miljoner euro (34,7 miljoner dollar), sa de.
 • Krypto -utbyte MyntbasDen digitala plånboken har fått de tredje mest klagomålen bland de bästa företagen i USA som driver sådana plånböcker under de senaste fyra åren, enligt konsumentintresseforskare Massachusetts Student Public Interest Research Group (MASSPIRG). Den största kryptobörsen i USA, Coinbase, fick totalt 1 060 klagomål under en årslång period som började i maj 2020, inklusive dem om dess digitala plånbok och inhemska och internationella penningöverföringar.
 • De BetaShares Crypto Innovators börshandlade fond (ETF) (CRYP) kommer snart att finnas tillgänglig på Australian Securities Exchange (ASX), sade meddelandet. CRYP kommer att sträva efter att spåra Bitwise Crypto Industry Innovators Index (före avgifter och kostnader), utvecklat av krypto-tillgångsförvaltare Bitvis.
 • Coinzo, en av Turkiets största kryptobörser, sa att den avslutar sina tjänster för handel med digitala tillgångar. Plattformen sa att dess webbplats kommer att förbli online under de kommande sex månaderna för att tillåta användare att dra tillbaka sina innehav i kryptovaluta och turkisk fiat.
 • Crypto -plattform Currency.com har tillkännagivit lanseringen av sitt receptfria kryptohandelsdisk, Currency.com Prime. Den nya handelsdisken, som riktar sig till individer och institutionella kunder med högt värde, kommer att ge kunderna handelslösningar och rådgivningstjänster för privata kunder för att hjälpa dem att lösa stora volymer kryptovalutatransaktioner.

Regleringsnyheter

 • Riskkapitalbolag Andreessen Horowitz (a16z) kommer att skicka flera chefer till Washington, DC i veckan för att berätta för ledare på Capitol Hill och i Vita huset varför de ska reglera nästa generation av internet, Web 3.0, rapporterade CNBC. Företaget definierade Web 3.0 som ”en grupp teknologier som omfattar blockchain, kryptografiska protokoll, digitala tillgångar, decentraliserad finansiering och sociala plattformar.” (Läs mer: a16z lägger fram lagstiftningsförslag som SEC -chef fokuserar på konsumentskydd)
 • Driftslicenser för kryptovaluta i Estland bör återkallas och systemet byggas om från grunden, chef för Penningtvättsbyrån (RAB) Matis Mäeker berättade för undersökningstidningen Eesti Ekspress. Underlåtenhet att göra det kan leda till en annan Danske-stil finansiell skandal, sa han. Nyheten kommer bland avslöjanden om att trots att licensinnehavare släpptes 2020 är över 400 kryptovaluta-operatörer fortfarande aktiva i Estland.

Adoptionsnyheter

 • Miamis borgmästare Francis Suarez sa att det är ”en stor prioritet” för staden att kunna betala statligt anställda i BTC, enligt Bloomberg. Miami kommer att lämna en begäran om förslag den här månaden för att hjälpa till att skapa den betalningsmekanismen och låta stadens invånare betala avgifter och eventuellt till och med skatter i BTC.
 • SEBA Bank, en licensierad digital tillgångsbankplattform, tillkännagav lanseringen av SEBA Tjäna, en lösning av institutionell kvalitet som gör det möjligt för kunder att tjäna avkastning på sina kryptoinnehav. Lanseringen tillgodoser ökande efterfrågan från institutioner för att hantera en rad digitala tillgångsavkastningsanvändningsfall från insats till decentraliserad finansiering (DeFi) och centraliserad utlåning och upplåning, sa de.
 • Finastra och Bakkt tillkännagav planer på att göra Bakkts digitala marknadsplats och plånbok tillgänglig via Finastras öppna utvecklarplattform och appbutik, FusionFabric.cloud. Genom partnerskapet kommer Bakkt att vara tillgängligt för kunder i gemenskapsbanker och kreditföreningar, som en del av Finastras Fusion Digital Banking -lösning, sa de och tillade att lösningen kommer att göra det möjligt för finansinstitut att erbjuda sina kontoinnehavare tillgång till kryptomarknaden.

NFTs nyheter

 • Yuga Labs, skaparna av projektet non-fungible token (NFT) Bored Ape Yacht Club, har tecknat ett representationsavtal med Guy Oseary, chefen för Madonna och U2, enligt Variety. Initiativen som de arbetar med tillsammans kommer att delas med gemenskapen ”snart”, berättade Oseary.
 • Internationell humanitär organisation Läkare utan gränser har mottagen Eter (ETH) på 3,5 miljoner dollar som en donation, hämtad från intäkterna från en NFT -försäljning. Givaren, som förblir anonym, stöds av Generativ konst och Konstblock NFT -grupper.
 • Kevin Durant och Rich Kleimans medienätverk Styrelserum och Dapper Labs, företaget bakom CryptoKitties och NBA Top Shot, tillkännagav ett tvåårigt varumärkespartnerskap som spänner över sponsring och aktiveringar i sportnätverkets medianätverk. Partnerskapet kommer att innehålla flera kontaktpunkter för att väcka NBA Top Shot -plattformen ”till liv på unika sätt med framträdande för Durant över plattformen”, sa de.

M&A nyheter

 • Distribuerad infrastruktur som ansluter blockchain och big data Konstellation har meddelat att de har förvärvat en dataanalyslösning som hjälper detaljhandelsvarumärken Dor. Med förvärvet kommer Constellation att förvärva och kodifiera Dors fottrafikdata och länka dessa data till andra stora konsumentdatauppsättningar ”utan att äventyra integriteten.”
 • Blockchain teknik start Elrond Network har meddelat förvärvet av Capital Financial Services SA (drivs under Twispay varumärke), ett företag som har tillstånd att driva ett elektroniskt pengarinstitut (EMI) inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Detta kan låta företaget erbjuda kunder konton med IBAN, tillhörande betalkort och betalningar med e-pengvalutor.

Source link