Microsoft ser till att hybridarbete, spel för att öka sin Metaverse-täckning


Källa: AdobeStock / dvoevnore

Microsoft siktar på att dra nytta av den snabba spridningen av hybridarbete och vill utöka sin närvaro inom den sociala anslutningsfokuserade virtuella världen till företag vars anställda arbetar på distans. Företaget verkar också fast beslutet att använda sitt kommande förvärv av spelutvecklare Activision Blizzard för att öka sina metaverse tillgångar.

Mjukvarujättens höga representanter diskuterade Microsofts metaversrelaterade planer i en nyligen genomförd konferenssamtal för andra kvartalet med anledning av släppandet av företagets senaste finansiella resultat.

”När den digitala och fysiska världen möts, ser vi verklig metaversanvändning för företag”, säger Satya Nadella, ordförande och VD för den Redmond-baserade jätten. ”Från smarta fabriker till smarta byggnader till smarta städer, vi hjälper organisationer använd kombinationen av Azure IoT, Digital Twins och Mesh för att hjälpa till att digitalisera människor, platser och saker, för att visualisera, simulera och analysera alla affärsprocesser.”

Med hybridarbete som blir normen och antalet aktiva Teams Rooms-enheter mer än fördubblas från år till år, vill Microsoft ha sitt Mesh for Teams – som tillåter användare att delta i 2D- och 3D-möten med virtuella rymd genom virtuell verklighetsbaserat samarbete — för att föra ”metaversen till Teams, hjälpa anställda i organisationer som Accenture att få tillgång till en delad uppslukande upplevelse där de kan ha konversationer av vattenkylare och till och med whiteboardsessioner”, enligt chefen.

Microsoft fortsatte att öka sin andel av offentliga telefonnät (PSTN) och röst över internetprotokoll (VOIP) som företag som ”Bank of Montreal, Sparre, General Motors, LVMH, och NetApp vänd dig till Teams för att möta deras interna och externa samarbetsbehov”, sa Nadella.

Utöver detta, med Microsofts planerade förvärv av Activision Blizzard, investerar företaget sina tillgångar för att göra det lättare för användare att spela spel ”varhelst, när som helst och hur de vill”, samt för att ”forma vad som kommer härnäst för spel när plattformar som metaversen utvecklas”, sa han.

____

Läs mer:
– Microsoft gör en satsning på USD 69B Gaming & Metaverse
– Se Microsofts vd som visar upp Metaverse Use-cases

– Metaverse-trender 2022: Förbered dig på mer spel och nya virtuella upplevelser med NFT:er
– Krypto år 2022 kommer att lyfta fram nya och äldre nya trenderSource link