Metaverse Regulation, Alchemy Raises USD 200M, Stablecoin Hack + Fler nyheter


Källa: Adobe/blacksalmon

Få ditt dagliga, lite stora sammandrag av kryptotillgångar och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.

__________

Reglernyheter

 • Europeiska unionens myndigheter måste bättre förstå den futuristiska digitala världen som kallas ”metaversen” innan de kan besluta hur de ska reglera den, säger Margrethe Vestager, blockets antitrustchef, till Reuters. ”…metaversen är redan här. Så naturligtvis börjar vi analysera vad som kommer att vara rollen för en regulator, vad är rollen för vår lagstiftare”, sa hon.
 • De Central Bank of Ireland är ”högst osannolikt” att tillåta icke-professionella investerare att exponeras för kryptotillgångar, sade det i en rapport, med hänvisning till ”de specifika risker som är förknippade med kryptotillgångar” och ”möjligheten att lämplig riskbedömning kan vara svår för en privat investerare utan en hög grad av expertis.” Kryptotillgångar är fortfarande lämpliga för grossist- och professionella investerare, sa banken.
 • Martin Gruenberg, tillförordnad ordförande i USA Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), utnämnde kryptotillgångar bland byråns nyckelprioriteringar 2022. Ändå betonar uttalandet de systemrisker som den snabba takten med vilken digitala tillgångsbaserade produkter blir en del av det finansiella landskapet kan utgöra.
 • USA:s finansminister för inhemsk finans Nellie Liang underströk behovet av att övervaka stablecoin-emittenter, reglera alla kryptomellanhänder och ta itu med potentiella risker från ökad hävstång mot digitala tillgångar, i en utfrågning inför amerikanska lagstiftare vid House Financial Services Committees utfrågning idag.

Nyheter om investeringar

 • Kryptostart Alkemi insikter samlade in 200 miljoner USD i en ny finansieringsrunda ledd av Ljus hastighet och Silversjö. Per en Twitter-tråd är infrastrukturbolaget nu värderat till 10,2 miljarder USD. De sa att de kommer att använda medlen för att fördubbla och fortsätta att investera i ”ekosystemet som vi alla delar.” Under de senaste 3 månaderna sa företaget att det sett en trefaldig tillväxt i team som bygger på Alchemy och 105 miljarder USD i transaktioner på årsbasis, upp från 45 miljarder USD i oktober, medan de under de senaste 12 månaderna har sett mer än 1,5 miljarder USD i royalty till artister på NFT-marknadsplatser byggda på Alchemy.

Säkerhetsnyheter

 • Polygon (MATIC)s ursprungliga stablecoin-protokoll, Qi Daomötte en exploatering på sin Superfluid intjänande kontrakt, Qi Dao bekräftad på tisdag. Angriparen ska ha tagit 20 miljoner USD. Qi Dao uppgav att ”alla medel är säkra”, att ”inga användarmedel har påverkats” och att de är ”medvetna om att det finns andra tokens som påverkas.” Superfluid också bekräftad utnyttjandet, men de tillade att en sårbarhet upptäcktes och en patch installerades, medan teamet nu planerar att fokusera på att återställa ”de drabbade användarmedlen.” De erbjuder också en säkerhetspremie på 1 miljon USD till hackaren för att få tillbaka pengarna.
 • Google Cloud sa att det lägger till Virtual Machine Threat Detection (VMTD), som kommer att hjälpa till att upptäcka hot inklusive skadlig programvara som bryter krypto på ett inträngt konto.

Metaverse nyheter

 • Tokens.comett börsnoterat företag som investerar i Web 3-kryptotillgångar kopplade till metaverse, DeFi, NFT och play-to-earn-spel, meddelade att dess dotterbolag, Metaverse Grouphar förvärvat tre nya ”strategiska paket” i metaverse-projektet Decentraland (MANA). Fastigheten i den här transaktionen motsvarar nästan 25 000 kvm (2 323 kvm) i fysiska termer, och Metaverse Group planerar att utveckla marken och hyra ut den till hyresgäster, sa de, utan att ge några andra detaljer om överenskommelsen.
 • Decentraliserad virtuell spelvärld Sandlådan (SAND) meddelade att de har samarbetat strategiskt med speljätten Ubisoft att introducera Ubisoft-spelets IP-element till The Sandbox-spelmetaverse. Ubisoft kommer att ha en egen LAND underhållningsdestination med interaktiva upplevelser och voxelkaraktärer.

Betalningsnyheter

Stablecoins nyheter

 • Fyra forskare: ekonomiprofessor Rod Garratt från University of CaliforniaMichael Lee och Antoine Martin från New York Feds forsknings- och statistikgrupp, och Joseph Torregrossa från den juridiska gruppen, publicerade en artikel med titeln ”The Future of Payments Is Not Stablecoins” och hävdade att stablecoins inte är det bästa sättet att överföra pengar om distribuerad ledger-teknologi (DLT) blir integrerad i traditionell finans. De tillade att användningen av stablecoins kan leda till brist på säkra och likvida tillgångar eftersom de binder likvida tillgångar ”i onödan”.

Utbyter nyheter

 • Binance undertecknade ett samförståndsavtal om att bygga ett strategiskt partnerskap med multinationella underhållningsföretag YG Entertainment Inc. Binance och YG kommer att samarbeta i en rad blockkedjeprojekt, inklusive samarbeten inom NFT-området.
 • Indiskt kryptoutbyte CoinDCX meddelade att den nu har mer än 10 miljoner användare. Deras kundbas har mer än tredubblats inom ett år, sa de.
 • Kryptoutbyte Bybit tillkännagav sitt partnerskap med institutionen för digitala tillgångar Cabital. Genom detta partnerskap kan Bybit-användare köpa krypto med EUR och GBP direkt på Bybit-plattformen via banköverföringar och överföra krypto mellan sina Bybit- och Cabital-plånböcker utan att behöva betala insättningsavgifter.

Karriärnyheter

 • Charlie Hu, tidigare chef för blockchain-projektet Polygon Kinahar gått med i utvecklingsplattformen för blockchain Syscoin som ekosystemrådgivare. Hans nya roll inkluderar att driva företagets expansion till ”outnyttjade marknader”, tillade de.

Source link