Metaverse är en ”massiv, massiv möjlighet” för krypto – BofA-strateg


Källa: Adobe/blacksalmon

Metaversen kommer att vara det som slutligen driver krypto att användas som valutor i den virtuella världen, en strateg på amerikanska banken (BofA) sa om potentialen hos den snabbväxande kryptonischen.

”Jag tror definitivt att det här är en enorm, enorm möjlighet […] Du behöver rätt plattformar […] det kommer definitivt att vara en stor möjlighet för hela det här ekosystemet, säger Bank of Americas chef för global tematisk investeringsstrategi, Haim Israel, av Insider.

Han tillade att metaversen är där ”vi kommer att börja använda kryptovalutor som valutor”, även om han också sa att detta med största sannolikhet kommer att vara i form av stablecoins, givet kryptovalutans volatilitet.

Metaversen kommer sannolikt att bidra till en ny boom i kryptorymden, sa Israel vidare till Insider och tillade att människor kommer att tävla om att skapa nya virtuella världsplattformar.

Vidare hävdade strategen att möjligheten som metaversen representerar kommer att göra traditionella betalningsföretag mer intresserade av krypto, och att ”mycket samarbete” kan förväntas mellan dessa två branscher.

Metaversen är ett brett begrepp som löst refererar till olika typer av virtuella världar och spel. Under de senaste åren har decentralisering och kryptovalutor fört in ett nytt element av användarkontroll och ägande till olika metaverse-plattformar.

Utrymmet inkluderar nu spel för att tjäna pengar som Axie Infinity (AXS), virtuella världar som Decentraland (MANA) och The Sandbox (SAND) och relaterade icke-fungibla tokens (NFT).

Dessutom har termen också blivit populär efter sociala medier jätte Facebook meddelade att dess nya namn är Meta, och att det siktar på att bli ett ”metaversföretag.”

Kommentarerna från Bank of America-strateg den här veckan följer förra veckans rapport från kryptoinvesteringsjätten Gråskala, som sa att metaverse är en marknadsmöjlighet på 1 miljard USD.

”Marknadsmöjligheten för att väcka Metaverse till liv kan vara värd över 1 biljon USD i årliga intäkter och kan konkurrera med Web 2.0-företag värda USD ~15 biljoner i marknadsvärde idag”, skrev Grayscale i rapporten och noterade att ”Metaverse virtuella värld användare är fortfarande i sina tidiga omgångar.”

____

Läs mer:
– Vi vet bättre än att låta Facebook kontrollera metaversen
– Investera i metaversen: 4 sätt att investera i virtuell framtid

– SAND samlar när Sandbox avslöjar sitt kommande Metaverse-evenemang
– Kinesiska centralbanken: NFT, Metaverse ”Kan bli verktyg för penningtvätt”

– KuCoin satsar 100 miljoner USD på Metaverse
– Tinder, Bumble Fall Head over Heels för Crypto, Metaverse

– Zuckerberg gör ännu ett metadrag
– Metaverse: Fem saker att veta – och vad det kan betyda för digSource link