Metatester Stablecoin-överföringar via WhatsApp


Källa: Stephane Kasriel / Twitter

De Novi digital plånbok, skapad av sociala mediejätten Meta (förr Facebook), kommer att tillåta sina användare att skicka och ta emot stablecoin via sin populära meddelandeapp, WhatsApp.

Denna nyhet har delats i dag av chefen för Novi Stephane Kasriel, som sa i en tweet om att företaget jobbar på ”ett nytt sätt att prova” plånboken genom den senaste piloten.

”Från och med idag kommer ett begränsat antal personer i USA att kunna skicka och ta emot pengar med Novi på WhatsApp, vilket gör det lika enkelt att skicka pengar till familj och vänner som att skicka ett meddelande”, skrev Kasriel.

Enligt webbplatsen kommer överföringarna att gå igenom omedelbart och det tillkommer inga avgifter. Det finns heller inga gränser för hur ofta du kan skicka pengar.

När pengar läggs till ett Novi-konto omvandlas de till pax dollar (USDP) stablecoin, säger webbplatsen.

Novi på WhatsApp är för närvarande tillgängligt i USA på engelska och spanska, tillade den. ”Vi är fortfarande väldigt tidigt på Novi-pilotresan, så vi tog beslutet att testa den här nya startpunkten i ett land för att börja och kommer att försöka utöka den när vi har hört från folk vad de tycker om den här nya upplevelsen, sa Kasriel.

”Sedan vi introducerade Novi-piloten för bara sex veckor sedan, har vi kunnat testa och lära oss vilka funktioner och funktioner som är viktigast för människor,” sa Kasriel och tillade att vad de hittade är att människor använder WhatsApp för att samordna skicka pengar till andra, och det är här Novi kommer in.

”Betalningar kommer att visas direkt i människors chatt”, sa han.

Slutligen hävdade Novi Head att plånboken inte ändrar integriteten för WhatsApps personliga meddelanden och samtal.

____

Läs mer:
– Nej, Facebook har inte återställt sitt kryptoannonseringsförbud
– Meta förlorar sin kryptochef som chef för Novi Wallet David Marcus kliver åt sidan

– Facebook ersätter Calibra med Novi, bekräftar obligatorisk KYC
– Facebook Metaverse Drive kunde se Diem Stablecoin spela en nyckelroll

Source link