Meta spenderar 60 miljoner USD på rättigheter, varumärken för att säkra sitt nya namn


Källa: AdobeStock / Romain TALON

Facebooks moderbolag Meta är fast besluten att spendera 60 miljoner USD för att förvärva namnrättigheterna som ägs av den amerikanska banken Meta Financial Group, avslöjade det senare företaget i en nyligen gjord registrering.

Tidigare denna månad ingick Meta Financial Group ett köpeavtal med Beige Key LLC, ett aktiebolag i Delaware.

”Beige Key är ansluten till oss och vi har förvärvat dessa varumärkestillgångar”, sa en talesperson för Meta Platforms till Reuters.

En talesperson för MetaBank bekräftade också att Meta Platforms var inblandad i affären.

Banken har tilldelat köparen för 60 miljoner USD i kontanter alla ”världsomspännande rättigheter, äganderätt och intressen i och till” dess namn och handelsnamn, varumärkesregistreringar och sedvanliga rättigheter, domännamn och konton i sociala medier, samt all goodwill som är associerad med ovanstående märken och namn, stod det i anmälan.

Samtidigt som Meta fullföljer sina planer på att omfatta stora andelar av virtuell verklighet inom sin metavers, Sebastien Borget, medgrundare och COO på decentraliserad virtuell spelvärld Sandlådan, varnar för att stora teknikföretag kan hota en öppen, blockchain-baserad metavers.

”Vårt mål är att bygga en öppen metavers som kan stå emot vad vi kallar konkurrens som är Web 2.0-metaverserna,” sa Borget, som citeras av South China Morning Post. Han tillade att hans primära övervägande för närvarande var hur man försvarar metaversen mot att domineras av företag som Meta.

Efterfrågan på digital mark i Metaverse blomstrar, med en enda vecka i slutet av november som gav 100 miljoner USD i försäljning av icke-fungibla token (NFT) i de fyra ledande virtuella världarna: Sandlådan, Decentraland, CryptoVoxels, och Somnium Space.

”Vägen [Big Tech] projekt visionen om att skapa metaversen saknar verkligen mångfald”, argumenterade Borget och tillade:

”Vi tror inte att de här företagen kan bygga något riktigt roligt som riktar sig till användarna eftersom de har varit så fokuserade på sin viktigaste affärsmodell och hur man tillfredsställer aktieägare snarare än att tillfredsställa användare som äger tillgången, som äger styrningen av deras egen plattform.”

____

Läs mer:

– Metaverse Mega Round-up: Universal & Facebook Moves, Weddings in Virtual Worlds
– Meta förlorar sin kryptochef som chef för Novi Wallet David Marcus kliver åt sidan

– Ska vi låta Facebook/Meta styra metaversen också?
– Vi vet bättre än att låta Facebook kontrollera metaversen

– Investera i metaversen: 4 sätt att investera i virtuell framtid
– Metaverse: Fem saker att veta – och vad det kan betyda för digSource link