Meta förlorar sin kryptochef som chef för Novi Wallet David Marcus kliver åt sidan


David Marcus. Källa: Video Screenshot, SiliconANGLE theCUBE / YouTube

Meta, företaget tidigare känt som Facebook, har drabbats av ytterligare ett slag mot sina kryptoplaner efter att dess chef för blockchain och medskaparen av Diem stablecoin-projektet hoppade av.

På Twitter, David Marcus skrev att beslutet att lämna hade varit ”svårt”, men att ”mitt entreprenörs-DNA har knuffat mig för många morgnar i rad för att fortsätta ignorera det.”

Han skrev att hans efterträdare skulle vara Stephane Kasriel, den förre Upwork VD och tillägger:

”Jag finner tröst och självförtroende i att veta det [my team] kommer att fortsätta att utföra vårt viktiga uppdrag väl under [Kasriel]s ledarskap, och jag kan inte vänta med att bevittna detta utifrån. Jag vet att det finns storhet framför mig.”

Kasriel, under tiden, twittrade att han är ”hedrad för möjligheten att leda det fantastiska Novi-teamet och ser fram emot att fortsätta bygga produkter och tjänster som ger mer åtkomst för människor och företag till det finansiella systemet och den digitala ekonomin.”

han Lagt till att Marcus avgång var ett ”bitterljuvt” ögonblick, och tillade att han var ”ledsen att se” Marcus lämna, och var ”tacksam för hans ledarskap och tro på mig som ny chef för Novi.”

David Marcus anställdes av Meta-grundaren och VD Mark Zuckerberg 2014 efter en framgångsrik karriär på PayPal. Marcus tog till en början ansvaret för Facebook Messenger-appen innan han, 2018, utsågs till blockchain-chef inför lanseringen av ett globalt stablecoin-projekt som då hette Libra (senare omdöpt till Diem).

Planerna på att lansera token måste revideras radikalt ett år senare efter att Marcus och Zuckerberg släpades inför lagstiftare i Washington för att förklara företagets planer.

Under de senaste månaderna hade Marcus lett Novi plånboksprojektet. Och i kölvattnet av Facebooks Meta-rebrand har Diem-projektets exakta roll i Metas senaste metaverse-pivot blivit något oklart.

Washington Post noterade att Meta ”har upplevt en rad chefsavgångar under de senaste åren eftersom företaget har fastnat i kontroverser”, inklusive en rad avslöjanden från whistleblower, Cambridge Analytica skandalen 2018, och företagets påstådda roll i upproret den 6 januari på Capitol Hill.

På Reddit hävdade en affisch att ”Metas kryptoplaner” ”höll på att gå upp i rök.” En annan sa att Diem ”inte ens börjat än” och Meta ”bröt redan isär.”

New York Times rapporterade under tiden att ”sammanblandningen av [brand and company] namn” – Facebook, Meta, Diem, Libra, Novi et al – ”har ofta varit förvirrande, även för företagsinsiders.”

En mer optimistisk Redditor spekulerade i att Zuckerberg och Marcus kan ha ”hållit sig oeniga om den väg som ska tas när det gäller krypto”, och tillägger:

”I den meningen hoppas jag att detta övertygar dem att ändra sin (förmodligen) dåliga väg.”

Men en Zuckerberg-kommentar antydde att Diems en gång så stora strävanden nu var fast överlämnade till det förflutna. På Marcus Facebook-inlägg om saken skrev Meta-chefen:

”Vi skulle inte ha tagit en så stor sväng på Diem utan ditt ledarskap och jag är tacksam för att du har gjort Meta till en plats där vi gör de stora satsningarna. Ni har byggt ett fantastiskt team, och även om jag kommer att sakna att arbeta med er, ser jag fram emot att arbeta med Stephane för att leda teamet framåt.”

____

Läs mer:

– Facebook Metaverse Drive kunde se Diem Stablecoin spela en nyckelroll
– Metaverse-tokens förlänger rallyt efter Facebooks Meta Move

– Gråskala inleder officiellt Bitcoin ETF-resa, Facebook Piloter Novi med Coinbase + fler nyheter
– Zuckerberg gör ännu ett metadrag, Coinbase-prenumeration + fler nyheter

– Ska vi låta Facebook/Meta styra metaversen också?
– Vi vet bättre än att låta Facebook kontrollera metaversen

Source link