Melania Trumps NFT-vision, Mastercards Ethereum-plan + fler nyheter


Melania Trump. Källa: En skärmdump, Instagram/melaniatrump

Få ditt dagliga, lite stora sammandrag av kryptotillgångar och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.

__________

NFTs nyheter

 • Den före detta första damen i USA, Melania Trump, meddelade att hon säljer en icke-fungibel token (NFT), med titeln ”Melanias vision”, medan försäljningen från kollektionen borde gynna hennes Be Best-initiativ. Dessutom planerar hon att släppa nya tokens med jämna mellanrum med början i januari 2022.
 • Fotobibliotek 500 pixlar lanserar en NFT-plattform som heter VALV. Det exakta datumet för lanseringen är fortfarande okänt, men användare kan gå med på en väntelista för att bli meddelad när den går live.
 • Plattform för självsuverän identitet på Web3 Ostoppbara domäner och utvecklarplattform Alkemi har lanserat ett API för integrering av domännamn, vilket gör det ”lätt för alla plånböcker, börser, marknadsplatser eller appar att stödja NFT-domäner.”
 • Basketlegendaren Michael Jordan har avslöjat planer på att lansera en appplattform för fansengagemang som heter ARVINGE byggd på Solana (SOL). Plattformen kommer att länka samman professionella idrottare med sina mest ivriga supportrar och kommer att innehålla en HEIR-token och visa upp NFT-tillgångar tillsammans med community-byggande funktioner som låter fans gå med i en idrottsmans begränsade kapacitet för exklusiv åtkomst och förmåner.

Adoptionsnyheter

 • Ethereum (ETH) blockchain mjukvaruföretag ConsenSys, i samband med Mastercard, har debuterat ett verktyg som används för att göra blockchain-teknik skalbar på Ethereum Mainnet eller för privat bruk, rapporterade PYMNTS.com. ConsenSys Rollups är en modulär mjukvarulösning för tillåtna blockkedjeapplikationer som syftar till att tillhandahålla skalbarhet och integritetsfunktioner som kan kopplas till vilken Ethereum Virtual Machine (EVM)-kompatibel blockchain som helst, tillade den.
 • Twitter medgrundaren Jack Dorsey har meddelat styrelseledamöterna i hans utvecklingsfond för bitcoin i samarbete med Jay-Z: Carla Kirk-Cohen, Abubakar Nur Khalil, Obi Nwosu och Ojoma Ochai – som alla har arbetat för att främja Bitcoin-utvecklingsinsatser över hela Afrika. Anslaget för att finansiera utvecklingen av bitcoin kallas Btrust med ett startfokus på team baserade i Afrika och Indien, och det kommer att distribuera BTC 500 (USD 24m) till utvecklingsinsatser.

Skattenyheter

 • USA Internal Revenue Service (IRS) har en fråga om ”virtuell valuta” nära toppen av den första sidan tillägnad Form 1040, som amerikanska skattebetalare använder för att lämna in en årlig inkomstdeklaration, som ett tecken på att de vill att skattebetalarna ska rapportera sina skattepliktiga kryptotransaktioner. Sådana transaktioner inkluderar att få ersättning i krypto, belöningar för kryptobrytning eller gratis mynt via airdrops eller hårda gafflar, Shehan Chandrasekera, en revisor och skattechef på CoinTracker, berättade för CNBC.

DAO nyheter

 • Bidragsgivare till FreeRoss DAO släpptes GRATIS tokens i luften idag när den decentraliserade autonoma organisationen (DAO) beslutar om hur den ska använda sin finansförvaltning för att främja fängelsereformen och befria Ross Ulbricht, grundare av den nu nedlagda inflytelserika darknet-marknaden Silkesväg. Tokeninnehavare kan nu överlåta sin makt att styra FreeRoss DAO-kassan, som består av ETH 1 390 (USD 5,5 miljoner).

Nyheter om investeringar

 • Myntbas uppmanade USA säkerhet och utbytesprovision (SEC) i ett brev för att godkänna NYSE Arcas applikation för att konvertera Gråskala Bitcoin Trust till en börshandlad fond (ETF). Börsen uppgav att formatet skulle erbjuda ett beprövat sätt för privata investerare att få exponering mot bitcoin (BTC) till priser som nära återspeglar spotpriserna för handel med bitcoin utan att hålla dem själva.
 • Kryptoriskkapitalisten Katie Haun är lämnar värdepappersföretag Andreessen Horowitz att bilda en egen fond. Hon förklarade att hon kommer att fortsätta samarbeta med Andreessen Horowitz och behålla sina styrelseplatser, men att hon kommer att dela mer information om sin nya, separata fond senare under det nya året.
 • Blockchain dataanalysplattform Nansen har samlat in 75 miljoner USD i en serie B-finansieringsrunda ledd av Accel. Denna finansiering kommer att användas för att anställa nya utvecklare och forskningsanalytiker, och utöka plattformens funktioner och multikedjeintegrationer i global skala.
 • Socialt nätverk Reddit konfidentiellt lämnats ett utkast till registreringsutlåtande hos US SEC för en föreslagen börsintroduktion (IPO) av dess stamaktier. Antalet aktier som ska erbjudas och prisintervallet för det föreslagna erbjudandet har ännu inte fastställts, och börsintroduktionen förväntas ske efter att SEC slutfört sin granskning, med förbehåll för marknadsförhållanden.
 • Lambda 256, blockchain-armen till det sydkoreanska fintechföretaget Dunamu, har meddelat att de har samlat in 70 miljarder KRW (60 miljoner USD) i en serie B-finansieringsrunda som värderar företaget till över 300 miljoner USD. Företaget kommer att använda finansieringen för att främja sin expansion inom Blockchain-as-a-Service (BaaS) arenan.
 • Binance Labs, riskkapitalarmen och innovationsinkubatorn för Binance, tillkännagav en ospecificerad strategisk investering i GameFi-projektet Elfinriket. Projektet kommer att lansera testversionen av sitt spel på Binance Smart Chain (BSC), tillsammans med ett Farming-alternativ där användare kan satsa och tjäna belöningar.
 • Digital konst canvas företag Danvas samlade in 7 miljoner USD i sin såddfinansieringsrunda. Danvas skärmar kommer att ha en fulldimensionell interaktiv design som väcker NFT-konst till liv, säger de.
 • Videospelsutgivare Ex Populus har meddelat att de har tagit in 8,5 miljoner USD i en övertecknad privat runda, vilket ger den en värdering på 80 miljoner USD.
 • AR NFT-projekt Jadu har aviserat en startrunda på 7 miljoner USD för att driva på utvecklingen av Mirrorverse, en världsskalig AR-spelvärld, som lanseras nästa år. Mirrorverse-speltillgångarna kommer att vara utbytbara, interoperabla NFT:er som Jetpacks och Hoverboards.
 • Branschorganisationen International Swaps and Derivatives Association (ISDA) syftar till att karakterisera de olika egenskaperna hos kryptotillgångar och deras relevans för befintliga avtalsstandarder, och identifiera händelser som kan orsaka problem med derivat kopplade till kryptotillgångar. Dessa händelser inkluderar gafflar, luftdroppar, cyberattacker och ändringar i lagar eller förordningar, medan deras tidning också försöker utforska hur digitala tillgångar kan värderas och vad som händer när den värderingen inte kan erhållas.

Utbyter nyheter

 • Binance-ägd Indien-baserad kryptobörs WazirX sa att det redan nått 43 miljarder USD handelsvolym i år, vilket är 1 735 % mer än 2020. Företaget sa att det också har ”bevittnat en massiv ökning av användarregistreringar som leder till att vi passerar 10 miljoner användare.”

Source link